Вијести, Свијет

Украјинци балистичком ракетом Точка-У погодили фабрику експлозива у Доњецку

УДАРНИ ТАЛАС СЕ ОСЕТИО И НА 17 КИЛОМЕТАРА УДАЉЕНОСТИ – ДРУГИ УДАР МОЖДА БИО НЕКИМ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИМ ОРУЖЈЕМ

  • Армија ДНР вратила Украјинцима истом мером – погодила њихово складиште муниције у приградском насељу Пески

         ДОЊЕЦК је данас потресла досад најмоћнија експлозија. Толико снажна да су се стакла тресла и на удаљености од 17 километара.

         Кијевска хунта је двема тактичком балистичком ракетама Точка-У гађала и погодила Доњецку државну фабрику експлозива. Једна је погодила складиште са експлозивом.

         Ударни талас је избио сва стакла и на згради у којој је вицепремијер Доњецке Републике Андреј Пургин у тим тренуцима држао саветовање.

         Многа стакла су попуцала и поиспадала и са доњецке спортске хале „Донбас-арена”.

         Фабрика није погођена случајно. То је један од највећих завода за производњу експлозива на територији бившег СССР, а бавио се и „склапањем” ракета и прављењем финамичке заштите за тенкове. Чак је производио и различите противтенковске ракете.

         Посланик у парламенту Новоросије Ирина Попова испричала је да је претходни удар ракетом Точка-У био такве снаге да поред њеног бившег стана нема ни пута ни језерца који су „одувек били поред”.

         Точка-У може да има и атомску бојеву главу, а домет јој је 120 километара.

         Премијер ДНР Александар Захарченко објавио је да после данашњег удара по Доњецку више не може бити седања за преговарачки сто са Кијевом.

         Представник министарства одбране ДНР ноћас је саопштио да није искључено да је хунта – поред Точке-У – користила и неко експериментално оружје које је експлодирало у ваздуху, непосредно над земљом. То оружје је, према његовој процени, могло бити моћније од Точке-У.

Украјинци балистичком ракетом Точка-У погодили фабрику експлозива у Доњецку

Украјинци балистичком ракетом Точка-У погодили фабрику експлозива у Доњецку

Борци Доњецке Републике одмах после друге експлозије почели су напад на оближње насеље Пески. У борби са обе стране учествују тенкови, артиљерија и вишецевни ракетни бацачи.

http:////www.youtube.com/embed/qT4RhTig_oM

После два сата артиљеријских дуела, граната испаљена из топа „гијацинт” погодила је украјинско складиште муниције које је одлетело у ваздух. „Ватромет” био само нешто мало мањи него онај у Доњецку.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *