Вијести, Свијет

Украјина:На истоку убијено 3.500 војника

Кијев – Око 3.500 војника из редова украјинских владиних снага, који су се борили на граници доњецког региона и Русије је вјероватно убијено.

Украјина:На истоку убијено 3.500 војника

Овај податак је у суботу саопштио неименовани високи званичник украјинског министарства одбране.

„Имали смо 3.427 војника који су вођени као нестали, али они су највјероватније погинули“, изјавио је поменути званичник, додајући да по његовом мишљењу нема шанси да је било ко од њих преживио, преноси Итар-тасс.

Упркос тврдњама украјинских војника који су успјели да се пробију кроз обруч проруских активиста, да су опрема и оружје на бојиштима у том региону уништени, поменути званичник министарства одбране износи мишљење да су извјесне количине тешког наоружања, артиљеријских система и ватреног оружја неоштећене пале у руке проруских активиста.

Он наводи да је у посљедњих недјељу дана регистровано кретање оклопљених транспортера и тенкови са украјинским ознакама у правцу Доњецка и Шахтерска, што би могло да искомпликује ситуацију на другим фронтовима.

Украјина:На истоку убијено 3.500 војника

Украјина:На истоку убијено 3.500 војника

Украјина је спремна да прихвати хуманитарну мисију у Луганску, али само уколико ненаоружан међународни тим уђе у земљу преко граница које контролише Кијев, изјавио предсједник Петро Порошенко.

Извор: Глас Српске

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *