Вијести, Свијет

„Ујединитељ Немаца“ Горбачов позван да утиче на Меркел

„Ујединитељ Немаца“ Горбачов позван да утиче на Меркел да не смета спајању Русије и Крима

ГЛАВНИ УРЕДНИК ЧАСОПИСА „ПОЛИТИЧКА КЛАСА” ВИТАЛИЈ ТРЕТЈАКОВ ЈАВНО ПРОЗВАО БИВШЕГ ПРЕДСЕДНИКА СССР

  • Наступило је време да се управо Ви – Ви који сте тако много учинили да се Немци уједине – обратите канцелару Немачке, госпођи Меркел, немачким политичарима и немачком народу са молбом и саветом да се не мешају у поновно уједињење Крима и Севастопоља са Русијом
  • Зар вам је судбина руског народа мање важна од судбине немачког?

          Поштовани Михаил Сергејевич,

          Обраћа Вам се Вама добро познати Виталиј Третјаков.

          Општеприхваћено је да сте Ви одиграли кључну улогу на уједињењу „две Немачке“. Општепознато је да сте били поносни на све што сте урадили да до тог уједињења дође.

          Лично ми је добро познато колико Ваш допринос високо цене Немци, елита Немачке и сви водећи политичари у Немачкој.

          Данас се зна колико много од става Немачке зависе одлуке и дејства западних земаља, Европске уније и НАТО, колико од ње зависи – хоће ли или неће бити прихваћен предвидљиви исход референдума Републике Крим и Севастопоља о поновном уједињењу са Русијом.

          Тешко се може разумети, али се ипак може разумети, зашто се до сада нисте огласили поводом последњих политичких догађаја у Кијеву, поводом политичког и физичког притиска на руско становништво југоисточних области Украјине јер руски грађани Украјине одбијају да се потчине идејама и власти њених екстремних националиста, одбијају да се одрекну свог матерњег језика,свог националног идентитета и своје националне историје.

          Мислим да је наступило време да се управо Ви – Ви који сте тако много учинили да се Немци уједине – обратите канцелару Немачке, госпођи Меркел, немачким политичарима и немачком народу са молбом и саветом да се не мешају у поновно уједињење Крима и Севастопоља са Русијом.

          Ваше мишљење немачки народ и политичари у Немачкој не би требало да игноришу, а ако то ипак ураде – онда нека је на њихову, а не на Вашу савест.

          Зар Ви, чији је циљ био да помогнете поновном обједињавању немачког народа и који сте то успели, нећете замолити немачки народ да се не меша у поновно уједињење руског народа коме и сами припадате?

Михаил Горбачов

Михаил Горбачов

          Зар заиста нећете?

          Зар вам је судбина руског народа мање важна од судбине немачког?

          То није могуће… Али, зашто онда ћутите?

У нади да ћете одговорити не само мени,
већ и свим грађанима Русије – Виталиј Третјаков.

 

Извор: Факти

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *