Вијести, Свијет

У Вашингтону и даље без договора

111486

ВAШИНГTOН – Jош нема договора између демократа и републиканаца око лимита задуживање владе СAД и буџетског закона, чиме jе криза коjа погађа Вашингтон ушла у дванаести дан.

Вођа републиканаца у Kонгресу изjавио jе данас да су разговори са председником СAД Бараком Oбамом у застоjу и да се, након што jе амерички лидер одбио њихов предлог да се плафон за задуживање продужи на шест недеља, преговори не воде.

У међувремену, Сенат у коме демократе имаjу већину одбио jе у суботу око поднева републикански предлог да се усвоjи привремени буџет за наредних шест месеци и да се до краjа године продужи лимит за задуживање.

Гласовима 53 према 45, Сенат jе одбио таj предлог, према коме се предвиђало и одлагање примене Oбамакера у наредне две године.

Демократе су, према наводима саjта Политико, оцениле да jе понуђено „премало“, чиме се целокупна ситуациjа вратила на почетне позициjе.

Буџетска криза у СAД започела jе 1. октобра, и више од 800 хиљада федералних радника налази се на принудним одморима. Рок за продужење лимита за задуживање истиче 17. октобра.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *