Свијет

У првом кругу француских регионалних избора побеђује Национални фронт Марин Ле Пен

ОНА И ЊЕНА РОЂАКА МАРИОН МАРЕШАЛ У СВОЈИМ РЕГИЈАМА ОСВАЈАЈУ ПО 41 ОДСТО

  • Национални фронт ће освојити највише гласова у седам од 13 француских регија. Освојиће у просеку 29,5 одсто гласова, Саркозијеви републиканци 27, а Оландови социјалисти 23 одсто
  • ФАКТИ: Ово је важно и за Француску и за ЕУ. Можда чак и за Србију.  Од Француског Националног фронта и Марин Ле Пен нико не може направити француске напредњаке и новог Александра Вучића. Они су – други политички и идеолошки „материјал“, а Марин Ле Пен и Александар Вучић су напросто различити не само карактери. Она не може део живота бити француски националиста и противник глобализма и ЕУ, а онда слуга и глобализма и америчке Европске уније!

         ПРВИ круг регионалних избора у Француској највероватније ће донети изненађење које то више и није.

         Према егзит-пол подацима, победник ће бити Национални фронт чији је вођа Марин Ле Пен.

         Њена партија освојиће око 29,5 осто гласова, републиканци бившег шефа државе Николе Саркозија  27 одсто, а социјалисти актуелног председника Француске, Франсоа резултат Оланда, 23 одсто.

         Према истим подацима, Национални фронт води у седам од 13 француских регија.

         Најбољи резултат је постигла сама Марин Ле Пен која је у регији Нор-Па-де-Кале (Пикардија) освојила око 41 одсто гласова (Саркозијев кандидат, Ксавије Бертран, добија 25 и ући ће у други круг).

Марин Ле Пен

Марин Ле Пен

Одличан резултат има и њена блиска рођака Марион Марешал Ле Пен која се кандидаовала у регији Прованс-Алпе-Азурна обала. Она осваја безмало 41 одсто, а градоначелник Нице Кристијан Естрози 24 одсто (Оландов кандидат – само 13 одсто).

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара