Вијести, Свијет

У Одеси запаљена зграда са федералистима: 40 мртвих и 174 повређена

ДЕСНИ СЕКТОР И САМООДБРАНА МАЈДАНА – УДАРНА ПЕСНИЦА КИЈЕВСКИХ ПУЧИСТА

  •  Прво су опколили и запалили „камп“ федералиста на Куликовском пољу.Потом су – када су се федералисти склонили у оближњи Дом синдиката – запалили зграду. Од укупног броја жртава, 30 се отровало угљен-моноксидом, а осам умрло од последица искакања кроз запаљене прозоре
  •  Оне који су успели да се спасу, миљеници Запада су зверски тукли и ногама и свим другим што им се нашло при руци. Претукли су и оне који су задобили озбиљне опекотине и повреде. Међу њима и посланика парламента Одеске области Алексеја Албу

СВЕ што неће и не уме трула украјинска власт – могу и умеју украјински неофашити из Десног сектора. Поготово кад имају помоћ припадника „Самоодбране Мајдана“ и „фудбалских навијача“ које усмеравају западне амбасаде.

Прво су у Одеси, највећој црноморској луци, напали учеснике мирног протеста федералиста. Опколили су и запалили њихов „камп“ на Куликовском пољу. Биланс је био: четири убијена и 36 повређених.

Потом су – када су се федералисти склонили у оближњи Дом синдиката – запалили зграду. Биланс је био још стравичнији и ужаснији: 40 мртвих и 174 повређена, укључујучи десет милиционера.

Од укупног броја жртава, 30 се отровало угљен-моноксидом, а осам умрло од последица искакања кроз запаљене прозоре. Двојица су подлегла повредама у болници.

Оне који су успели да се спасу, миљеници Запада су зверски тукли и ногама и свим другим што им се нашло при руци.

Претукли су и оне који су задобили озбиљне опекотине. Међу њима и посланика парламента Одеске области Алексеја Албу.

Нарочито су се били острвили на активисте који су прикупљали потписе подршке одржавању референдума о статусу Одеске области.

Више федералиста су потрпали у две полицијске марице и одвезли у непознатом правцу.

Милиција није ни покушала да их спречи. „Секторовци“ су све време скандирали: „Украјина – изнад свега!“

На њихову страну стао је и гувернер Одеске области Владимир Немировски које су на ту функцију поставили кијевски пучисти.

„Грађани Одесе имају право да сми неутралишу и хапсе наоружане терористе. То је законито“ – нагласио је Немировски.

У Одеси запаљена зграда са федералистима: 40 мртвих и 174 повређена

У Одеси запаљена зграда са федералистима: 40 мртвих и 174 повређена

Део федералиста полиција је после свега ухапсила, а део се склонио и у робну кућу „Афина“. Зграда је опкољена. Полиција и градска власт траже од федералиста да се предају.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *