Вијести, Свијет

У Америци убијен још један Афроамериканац

Полицајци у америчкој држави Мисури убили су једног црног младића. Он је наводно претио органима реда ножем. Мушкарац је од задобијених рана умро на лицу места.

У Фергусону већ другу недељу трају масовни нереди, до којих је дошло зато што је бели полицајац убио ненаоружаног 18-годишњег Мајкла Брауна.

У Фергусон данас стиже амерички јавни тужилац Ерик Холдер. Он ће се састати са грађанима, које већином чине Афроамериканци. Национална гарда која је упућена у Фергусон сада помаже полицији.

У Америци убијен још један Афроамериканац / © Photo: REUTERS/Joshua Lott

У Америци убијен још један Афроамериканац / © Photo: REUTERS/Joshua Lott

МСП Русије критиковао САД због кршења људских права

Министарство спољних послова Русије је изразило забринутост због кршења људских права у америчком граду Фергусону, саопштено је у коментару представника за људска права Константина Долгова, који је објављен на сајту министарство спољних послова.

Долгов је додао да САД активно показују расну нетрпељивост и користе наоружање и специјална средства приликом растеривања демонстраната.

МСП је позвао САД да више времена посвети унутрашњим проблемима, уместо да се меша у „послове других земаља и свргавање неподобних режима под лажним изговором заштите демократије и људских права“.

http://serbian.ruvr.ru/news/2014_08_19/MSP-Rusije-kritikovao-SAD-zbog-krshenja-ljudskih-prava-5050/

Извор: Глас Русије

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *