Свијет

Турска упутила у Русију авион са телом убијеног пилота

Турска је данас у Русију упутила авион са телом пилота који је убијен када су турске ваздухопловне снаге прошле недеље обориле руски војни авион због тога што је, како наводе, повредио ваздушни простор Турске на граници са Сиријом, јавили су турски медији.

АНКАРА – Турска је данас у Русију упутила авион са телом пилота који је убијен када су турске ваздухопловне снаге прошле недеље обориле руски војни авион због тога што је, како наводе, повредио ваздушни простор Турске на граници са Сиријом, јавили су турски медији.

Авион са телом Олега Пешкова је, кренувши на специјални лет, напустио аеродром у Анкари и упутио се ка Русији, пренела је турска дрзавна агенција Анадолија, не износећи више детаља.

Његово тело је протеклог викенда пребачено из Сирије у јужну Турску, а потом авионом у Анкару, наводи АфП.

Tурска упутила у Русиjу авион са телом убиjеног пилота

Tурска упутила у Русиjу авион са телом убиjеног пилота

У инциденту који се догодио 24. новембра, два пилота која су се налазила у руском авиону Су-24, након што су летелицу оборили турски ловци Ф-16, катапултирала су се и спустила падобраном на земљу на сиријској страни границе.

Пешков је убијен у још неразјашњеним околностима, док је други пилот Константин Мурахтин, спасен неповређен и дао је изјаву за руске медије.

Извор: Танјуг

Коментариши чланак

Коментара