Вијести, Свијет

Тунис жели зону слободне трговине са Русијом, Белорусијом и Казахстаном

ЖЕЛИ ДА СЕ ПРИКЉУЧИ И ЦАРИНСКОЈ УНИЈИ И ЕВРОАЗИЈСКОМ ЕКОНОМСКОМ САВЕЗУ

         АМБАСАДОР Туниса у Москви – Али Гутали – саопштио је да његова има намеру да се прикључи Царинској унији Русије, Белорусије и Казахстана.

         „Царинска унија је веома важна структура и ми желимо да са њом имамо зону слободне трговине. Исто желимо и са Евроазијским економским савезом и већ предузимамо потребне кораке” – открио је Гутали.

         Према његовим речима, Тунис ће упутити званични захтев да се прикључи Царинској унији јер жели да на његовој територији продаје пре свега своје пољопривредне производе.

Тунис је прошле године у Русију извезао робе за 137, а увезао за 224 милиона долара.

Извор: Факти.рс

Тунис рачуна да се у скорије време придружи Царинском савезу, изјавио је у среду амбасадор ове земље у РФ Али Гутали на конференцији за штампу у МИА „Росија севодња“.

„Царински савез је врло важна структура и ми желимо да се придружимо том савезу путем формирања зоне слободне трговине. Ми се залажемо за стварање такве зоне са евроазијском заједницом, предузели смо одређене мере, али то захтева времена“, рекао је он.

Амбасадор Туниса у РФ - Али Гутали / © Фото: РИА Новости

Амбасадор Туниса у РФ – Али Гутали / © Фото: РИА Новости

Према речима амбасадора, Тунижани су се договорили да усмере захтев за улазак у Савез. Раније је министар иностраних послова Египта Самех Шукри изјавио да ова земља у будуће неће искључити своје придруживање Царинском савезу. У ЦС улазе Русија, Белорусија, Казахстан, Јерменија, а очекује се и придруживање Киргизије.

Извор: Глас Русије

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *