Вијести, Свијет

THE WALL STREET JOURNAL: Лидери ЕУ најавили нове санкције Русији без грчког „да“

АМЕРИЧКИ ЛИСТ ТВРДИ ДА ЋЕ ЦИПРАСОВА ВЛАДА ИЗДАТИ СОПСТВЕНО САОПШТЕЊЕ

  • Немачки министар финансија Волфганг ШОЈБЛЕ: Могуће је – иако то нико од нас не жели – да ће одлучивање о санкцијама потрајати дуже од планираног

        ИЗЈАВА лидера земаља Европске уније о могућим новим санкцијама против Русије, објављена је без сагласности грчког премијера Алексиса Ципраса – објавио је The Wall Street Journal.

        Утицајни амерички лист се позвао на своје изворе у грчкој влади који су му саопштили:

         „Та изјава није усаглашена са Грчком. Атина ће о том питању издати своје саопштење. Европски савет није добио нашу сагласност за оно што је објављено и не придржава се предвиђених процедура за иступање са саопштењима“.

        The Wall Street Journal је истовремено својих читаоцима указао да је Ципрас раније оштро критиковао санкције против Русије.

        Можда и због ове полупобуне из Атине, утицајни министар финансија Немачке, Волфганг Шојбле, изјавио је да ће за разматрање питања о могућим новим санкцијама против Москве захтевати „више времена него што бисмо волели“

ЕУ-Грчка

ЕУ-Грчка

„То нико не жели, али се то не може искључити“ – признао је Шојбле уочи састанка министара финансија ЕУ у Бриселу.

„Крајње је важно да Европљани остану сложни. О продужавању десјтва санкција ће се одлучивати у марту. Можда није у реду да трчим толико унапред – али саматрам да је најважније питање: хоћемо ли успети да продужимо оно о чему смо се договорили. Влада Немачке на том плану веома интензивно делује. Европи су поводом санкција важни заједничка позиција, заједничка реакција и јединство. То је одлучујуће“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *