Вијести, Свијет

Тексас одбија да поштује одлуку Врховног суда САД о истополним „браковима“

КАТОЛИЧКИ ЕПИСКОПИ ТУ ОДЛУКУ НАЗВАЛИ „ТРАГИЧНОМ ГРЕШКОМ“ ПРОТИВ ЉУДСКЕ ПРИРОДЕ

        КАТОЛИЧКИ Запад и даље „глође кост“ одлуке америчког Врховног суда којом је – гласовима 5:4 – озаконио геј-бракове на територији САД.

        Ватикански радио је објавио да су католички епископи САД ту одлуку назвали „трагичном грешком“:

        „Упркос ставу већине судија Врховног суда САД – природа човека и брака остаје иста и не може бити ничим промењена. Суштина брака као савеза између мушкарца и жене уграђена је у сама тела мушкарца и жене“ – објавила је Епископска конференција САД чију позицију су подржале и друге америчке хришћанске заједнице.

        Њен председник – архиепископ Џозеф Курц – позвао је католике да наставе досадашњим путем „са вером, надом и љубављу“:

        „Идите даље са вером у нерушиву истину о браку која је уграђена у саму људску природу, а потврђена је и Откровењем. Идите са надом да ће истина опет превладати у друштву. И са љубављу према ближњима, укључујући и оне који нас мрзе или желе да нас казне за нашу веру и морална уверења“.

Џозеф Курц

Џозеф Курц

Амерички католички врх се огласио у време разгоревања сукоба између Врховног суда САД и државе Тексас чије власти су одлучиле да не поштују одлуку о истополним „браковима“, позвавши се на право „приговора савести“.

Да би се „осветио“, Врховни суд САД је блокирао одлуку власти Тексаса о затварању дела клиника у којима су извођени абортуси.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *