Вијести, Свијет

Су-24 принудили амерички разарач „Рос“ да отплови у неутралне воде Црног мора

ПЛОВИО „САМИМ ОБОДОМ“ РУСКИХ ТЕРИТОРИЈАЛНИХ ВОДА И ДРЖАО СЕ „ПРОВОЦИРАЈУЋЕ И АГРЕСИВНО“

  • Американци очито нису заборавили инцидент из априла 2014. када је један Су-24 фактички „угасио“ сву апаратуру њиховог најмодернијег разарача са елементима ПРО „Доналд Кук“

        РУСКИ  војни авиони Су-24 из састава Црноморске ратне флоте принудили су амерички разарач „Рос“ да се одмакне од руских територијалних вода и „удаљи према неутралним водама источног дела Црног мора“.

        Команда руске Црноморске флоте саопштила је агенцији РИА Новости да је амерички разарач „пловио самом ивицом територијалних вода Руске Федерације“ и да се његова посада „понашала провоцирајуће“. А да се разарач у целини „држао агресивно“.

        „Рос“ је испловио из румунске луке Констанца и „одмах се упутио према територијалним водама Русије“, а исти извор у команди ЦФ рекао је истој агенцији:

         „Посада се понашала и провоцирајуће и агресивно, што је изазвало забринутост нашег радарског центра и посада бродова Црноморске флоте који су се налазили у Црном мору. Зато су Су-24 били дигнути у ваздух, а њихови пилоти су продемонстрирали америчкој посади спремност да оштро осујете сваку пореду државне границе и да заштите интересе земље. Тада је амерички разарач нагло заокренуо и отпловио у неутралне воде источног дела Црног мора“.

        РИА Новости је цитирала и ове речи свог „извора“: „Американци, судећи по свему, нису заборавили инцидент из априла 2014. када је један Су-24 фактички угасио сву апаратуру њиховог најмодернијег разарача са елементима ПРО Доналд Кук“.

        Руски авиони и бродови непрекидно „држе на оку“ своје територијалне воде у Црном мору.

Су-24 принудили амерички разарач „Рос“ да отплови у неутралне воде Црног мора

Су-24 принудили амерички разарач „Рос“ да отплови у неутралне воде Црног мора

„Рос“ је опремљен системом Aegis и лансирним системима за крстареће ракете Tomahawk и зенитне RIM-156 SM-2, као и противподморничким ракетама RUM-139 VL-Asroc. Обично на палуби носи и један борбени хеликоптер Sikorsky SH-60 Seahawk.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *