Вијести, Свијет

ШТАЈНМАЈЕР: Силно греше сви који би да помоћу санкција Русију баце на колена

ШЕФ НЕМАЧКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ ПРИЗНАО ДА ЈЕ ЗАБРИНУТ И – ПРОТИВНИК ПООШТРАВАЊА САНКЦИЈА

         ШЕФ немачке дипломатије Франк Валтер Штајнмајер јавно је изразио забринутост због могућих последица санкција Европске уније уведених против Русије.

         У интервју недељнику Der Spiegel, он је изговорио и ово: „Ја сам узнемирен. У великој су заблуди они који рачунају да помоћу санкција Русију баце на колена верујући да ће то Европи донети безбедност. Могу само да их упозорим да ствари не стоје тако“.

         Штајнмајер се поново изјаснио против пооштравања санкција према Русији.

Шеф немачке дипломатије Франк Валтер Штајнмајер

Шеф немачке дипломатије Франк Валтер Штајнмајер

Посебно се осврнуо на пад вредности руске рубље и признао: „Ми нисмо заинтересовани да ситуација потпуно измакне контроли“.

Извор: Факти.рс

Аустријски и немачки политичари изричито против појачања антируских санкција

Истакнути аустријски и немачки политичари све чешће упозоравају на погубне последице санкција, које је Запад увео Русији. Министар спољних послова Франк Валтер Штајнмајер крајње је забринут због могућности дестабилизације Руске Федерације уколико ЕУ не ослаби санкције. А аустријски канцелар Вернер Фајман јасно је изразио сумњу у потребу политике санкција уопште.

У интервјуу за немачки лист Шпигл Штајнмајер је говорио о „озбиљној економској и финансијској кризи“, повезаној са падом курса рубље и цене нафте. „Циљ да се ситуација апсолутно истргне контроли не може бити у нашем интересу. Морамо уважавати ову чињеницу спроводећи нашу политике санкција“, рекао је Штајнмајер.

Они који желе да Русију поставе на колена у погледу економије праве озбиљну грешку, рачунајући да ће то довести до веће безбедности у Европи, преноси Шпигл „Могу само да упозорим на то, рекао је Штајнмајер који се јасно одредио против појачања санкција.

Министар је јуче посетио Кијев, где се срео са украјинским председником Петром Порошенком и премијером Арсенијем Јацењуком. Берлин очекује од кијевске владе важне кораке у реформисању земље, укључујући модернизацију економије и јачање правних основа државе, као и борбу против корупције.

Извор: Глас Русије

РФ подржава иницијативу СРН о дијалогу између ЕУ и Евроазијског економског савеза

Руска Федерација подржава настојања руководства СРН у успостављању дијалога између Европске уније и Евроазијског економског савеза, изјавио је званични представник министарства спољних послова РФ Александар Лукашевич.

Москва се нада да ће бити уважене грешке политике Источног партнерства и спремна је на стварање јединственог економског и хуманитарног простора на основу равноправности и равнотеже интереса.

Лукашевич је нагласио да РФ позитивно оцењује изјаве министра спољних послова Франка-Валтера Штајнмајера о немогућности осигурања безбедости у Европи без Русије, а поготово против ње.

Извор: Глас Русије

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *