Вијести, Свијет

Сорош на челу Националне банке Украјине – биће то лисац у кокошарнику

ВАШИНГТОН ВЕЋ УПРАВЉА УКРАЈИНОМ ПРЕКО ТРОЈЕ СВОЈИХ МИНИСТАРА У ЈАЦЕЊУКОВОЈ ВЛАДИ

  • Литванац Ајварас Абромавичус у влади Арсенија Јацењука је министар економског развоја и трговине, Американка Наталија Јареско је министар финансија, а Грузин Александар квиташвили – министар здравља

         ПОСТАВЉАЊЕ странаца да руководе финансијско-економским блоком владе Украјине само потврђује да Вашингтон реализује стратегију управљања том земљом преко својих експонената – оценио је познати амерички писац и политиколог Фредерик Вилијам Енгдал.

         У ауторском тексту објављеном у Неw Еастерн Оутлоок, Енгдал је нагласио да ће та стратегија бити само комплетирана ако на чело Националне банке Украјине дође амерички милијардер „филантроп” Џорџ Сорош.

         Енгдал је указао да се сам Сорош већ похвалио да је његов Фонд „Отворено друштво почео да делује у Украјини још пре него што је она постала независна држава и са поносом изговорио да „игра важну улогу у текућим догађајима у тој земљи”.

         Енгдал је открио да се на листи кандидата за гувернера украјинске централне банке налази се и име саветника Александра Вучића – бившег шефа ММФ Доминика Строс-Кана.

         „Дође ли Сорош заиста на чело Националне банке Украјине – моћи ће да се говори да је стари лисац добио прилику да чува кокошарник. Са његовим именовањем би био успостављен квартет странаца који држе кључне функције у украјинском руководству. Тим људима у одређеној мери руководи Вашингтон” – нагласио је Енгдал.

Фредереик Вилијам Енгдал

Фредереик Вилијам Енгдал

Да подсетимо: Литванац Ајварас Абромавичус у влади Арсенија Јацењука је министар економског развоја и трговине, Американка Наталија Јареско је министар финансија, а Грузин Александар квиташвили – министар здравља.

Енгдал је у истом тексту изразио сумњу да „добри” Сорош може направити чудо и помоћи Јареско да дође до милијарди долара за којима ваши украјински буџет.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *