Вијести, Свијет

Снаге Новоросије полако постају армија, већ су добиле главнокомандујућег

УКРАЈИНЦИ ПОНОВО ТУКУ ДОЊЕЦК, ГОРЛОВКУ И ДОКУЧАЈЕВСК – О НАСТАВКУ РАТА СЕ НЕ ОДЛУЧУЈЕ У КИЈЕВУ НЕГО И ВАШИНГТОНУ

  • Множе се „сигнали за бригу” – Украјинци у стању да започну офанзиву после два или три дана „активне припреме”
  • Војни експерт Борис Рожин тврди да је Новоросија протеклих недеља формирала „нешто што почиње да личи на армију са јединственим командовањем”. Нагласио је да та армија већ има главнокомандујућег, који је још непознат јавности, и да се више не ради о међусобно неповезаним или слабо повезаним одредима, већ о бригадама и пуковима који се спремају да одбију удар механизованих јединица кијевске хунте

         УКРАЈИНЦИ су вечерас обновили гранатирање и ракетирање градова и насеља Донбаса.

         Најжешће туку Доњецк, Горловску и Докучајевск. Одреди ДНР су под узбуном заузели положаје и почели да узвраћају.

         Војна шпијунажа Новоросије упозорила је да је ноћас између 03 и 04 могућ још жешћи удар по Доњецку. Такође: и по Луганску, главном граду ЛНР.

         Један од најистакнитијих војних команданата Луганске Републике – Алексеј Мозговој, командант чувене бригаде „Призрак” – изјавио је да „текуће примирје са Украјинцима нема никакву перспективу јер ће само помоћи да се рат развуче у недоглед”.

         Истовремено је упозорио да је примирје – с обзиром да ДНР и ЛНР контролишу само „огриске” територије Новоросије – „исто што и предаја позиција”.

         Ноћас је војни коментатор Борис Рожин изјавио да је све више „забрињавајућих сигнала са фронтова у Донбасу”.

         Он је нагласио да снаге и технику концентришу и гомилају обе стране, нарочито Украјинци којима отворено помажу Американци и НАТО.

         Рожин тврди да је Новоросија протеклих недеља формирала „нешто што почиње да личи на армију са јединственим командовањем”. Нагласио је да та армија већ има главнокомандујућег, који је још непознат јавности, и да се више не ради о међусобно неповезаним или слабо повезаним одредима, већ о бригадама и пуковима који се спремају да одбију удар механизованих јединица кијевске хунте.

         Рожин сматра да су Украјинци у стању да започну офанзиву после да или три дана „активне припреме”.

         „О офанзиви и наставку рата не одлучују ни Петар Порошенко ни Александар Турчинов (секретар украјинског Савета за националну безбедност и одбрану). Ако Американци одлуче да је обнављање ратних операција потребно – упозорио је Рожин – до тога ће доћи хтели то Кијев и Москва или не хтели. Повод за рат могу лако удесити: удар вишецевним ракетним бацачем по школском аутобусу или подметање екплозива код Запорошке атомске централе”.

Снаге Новоросије полако постају армија, већ су добиле главнокомандујућег

Снаге Новоросије полако постају армија, већ су добиле главнокомандујућег

Рожин посебно наглашава да текући уступци Кремља имају смисла само уколико се и у руском војно-државном врху схвата да ће нови хладни рат бити дуготрајан и неизбежан и да ће борбе у Донбасу бити брзо обновљене.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *