Вијести, Свијет

Сиријски предсједник Башар Асад: Сирија сигурно побеђује

АСАД: Сирија сигурно побеђује, из рата ће изаћи – још снажнија

У ЦЕНТРУ АЛЕПА УНИШТЕН ШТАБ БРИГАДЕ „ЛИВА АТ-ТАУХИД“ ВИШЕ ОД 40 ПОГИНУЛИХ МУЏАХЕДИНА И ЊИХОВИХ КОМАНДИРА

  • Башар Асад делегацији муслиманских научника рекао: Свет данас мења свој став према сиријској кризи. Многи већ контактирају Сирију. То почињу да чине и неке арапске земље, упркос саудијском притиску

СИРИЈСКИ предсједник Башар Асад оценио је данас да ће његова земља победити у рату и да ће из кризе изаћи „још снажнија“.

Рекао је ово делегацији муслиманских научника са којима се срео у Дамаску.

Један од њих је потом изјавио: „Председник Асад нас је уверио да се Сирија данас налази у далеко бољој ситуацији него раније и да ће победити и изаћи из рата још и снажнија“.

Асад је такођер нагласио да је сиријска војска у предности над екстремистичким терористима и да је за њу главно – борба против „вехабијских екстремних милитаната“.

Асад је приликом истог сусрета још рекао: „Свет данас мења свој став према сиријској кризи. Многи већ контактирају Сирију. То почињу да чине и неке арапске земље, упркос саудијском притиску“.

Иста делегација се у Дамаску састала и са сиријским великим муфтијом, Шејхом Ахмадом Бадредином Хасуном, као и са иранским амбасадором у Дамаску Мохамадом Резом Рауфом Шеибанијем.

Асадов оптимизам није без основа.

Сиријска ратна авијација данас је у центру Алепа уништила штаб исламистичке бригаде „Лива ат-Таухид“. Како је јавила агенција Суриа ал-Ен, том приликом је погинуло више од 40 бојовника и њихових командира.

Фото АП/Алепо Медија центар АМЦ

Фото АП/Алепо Медија центар АМЦ

„Лива ат-Таухид“ заједно са још шест других бригада муџахедина чини „Исламски фронт“ који је у новембру 2013. Био формиран уз најдиректнију подршку Запада, Турске и арапских монархија.

Сиријска авијација ракетира и бомбардује позиције побуњеника и на пет других тачака на периферији Алепа.

Побуњеници су покушали да изведу контранападе у квартовима Зарзур, Арбид, Ждеида и код војног аеродрома „Кувејрас“, али су сви били одбијени.

 

Извор: Факти

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *