Вијести, Свијет

Сиријска регуларна армија ликвидирале једног од најважнијих командира побуњеника

СИРИЈСКА АРМИЈА СПРЕМА ОФАНЗИВУ НА ИСТОЧНУ ГУТУ И ПОТПУНО ОДБАЦИВАЊЕ МУЏАХЕДИНА ОД ДАМАСКА

         СИРИЈСКА регуларна армија – осокољена победом Башара Асада на председничким изборима – нема намеру да се зауставља.

         Данас је у операцијама у региону Источна Гута, источно од Дамаска, ликвидирала једног од најважнијих командира терористичке групе Џебхат ан-Нусра – Абдела Азиза Армуша.

         Овај нусровац био је важан у командној структури Ал-Каиде и познат под надимком Абу Фавз ал-Ансари и сматрао се једним од најискуснијих и најопаснијих џихадиста против којих ратују Асадове снаге.

         Сиријска армија атакује побуњенике из правца предграђа Џермана и Шеаба и артиљеријом и авијацијом наноси ударе по њиховим позицијама у дубини Источне Гуте, појаса зеленила који окружује Дамаск са источне стране.

         Истовремено је започела офанзиву и на Џисрин и Зибдин, на које је удар постао могућ након преузимања контроле над предграђем Млиха.

         Чим ова операција буде завршена, сиријски војни врх има намеру да  опколи снаге побуњеника у источном делу квартала Џубар на периферији Дамаска и да нападне њихове позиције у граду Дума (12 километара од главног града) и у Деир ал.Асафиру.

         Са падом ова два града, Асадове снаге ће бити у прилици да потпуно униште упоришта побуњеника у Источној Гути и да коначно учине безбедним и Дамаск и његов међународни аеродром.

Сирија: Цивилна возила - као војна.

Сирија: Цивилна возила – као војна.

Са падом ова два града, Асадове снаге ће бити у прилици да потпуно униште упоришта побуњеника у Источној Гути и да коначно учине безбедним и Дамаск и његов међународни аеродром.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *