Свијет

Сиријска армија пробила четворогодишњу блокаду градова Нубул и Аз-Захра

ТЕРОРИСТИ ПО ЏАМИЈАМА АЛЕПА И АЗАЗА ПОЗИВАЈУ НА ОПШТУ МОБИЛИЗАЦИЈУ

* Пресецање ауто-магистрале Алеп-Азаз један је од досад највећих успеха сиријске армије. У борбама учествују и сиријски добровољци, одреди либанског Хезболаха и делови бригаде Харакат ан-Нуџаба у којој ратују ирачки шиитски добровољци

         СИРИЈСКА регуларна армија – како се и очекивало и најављивало – прбила је данас блокаду у којој су терористичке формације на северу провинције Алепо четири године држале градове Нубул и Аз-Захра.

         Асадове снаге већ су ушле у оба града у којима већину чине Алавити.

         Терористи су их напустили под ударима сиријске артиљерије и притиском јуришних група владиних снага. Међутим, терористи још минобацачима туку њихову периферију.

         Оба града је бранило целокупно њихово мушко становништво. Храну и муницију су их падобранима достављали сиријски војни транспортни авиони.

         Пробој блокаде је постао могућ након што је Асадова армија затворила путеве снабдевња исламиста који су из провинције Алепо водили у Турску.

         Овај ратни успех омогућио је сиријској армији да развија офанзиву на истоку и југозападу провинције Алепо.

         Терористима – међу којима главну реч воде Исламска држава и сиријска Ал Каида (Џебхат ан-Нусра) постаје тесно и вруће и у деловима Алепа које још држе.

         Од 1. фебруара се у џамијама и са њихових минарета позивају муслимани на општу мобилизацију. Исто се догађа и у џамијама града Азаза који се налази на самом северу провинције, а под контролом је Џебхат ан-Нусра.

         Пресецање ауто-магистрале Алеп-Азаз један је од досад највећих успеха сиријске армије.

Сиријска армија пробила четворогодишњу блокаду градова Нубул и Аз-Захра

Сиријска армија пробила четворогодишњу блокаду градова Нубул и Аз-Захра

У овим борбама учествују и сиријски добровољци, одреди либанског Хезболаха и делови бригаде Харакат ан-Нуџаба у којој ратују ирачки шиитски добровољци.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара