Вијести, Свијет

Сиријска армија нанела озбиљан пораз побуњеницима јужно од Дамаска

ПОЧЕЛА БИТКА ЗА ЕЛЕКТРИЧНУ ЦЕНТРАЛУ КОЈА АЛЕП СНАБДЕВА СТРУЈОМ

ЖЕСТОКЕ борбе воде се на јужним прилазима главном граду Сирије.

Артиљерија сиријске регуларне армије туче позиције побуњеника у граду Кадаму поред магистрале која повезује Дамаск са Јорданом.

Борбе су почеле након што су борци Ал Каидине филијале Џебхат ан-Нусра покушали да се пробију из тог града и да поврате део територија које су снаге лојалне Башару Асаду ослободиле претходних недеља.

Сиријска агенција Суриа ал-Ен преноси саопштење армијског врха да је тај покушај Џебхат ан-Нусра коштао – 120 погинулих.

Део Алепа након битке

Део Алепа након битке

Сиријске снаге воде операције нешто мањег обима против побуњеника и у предграђима Дамаска Хараста, Дума, Хан-еш-Шеих, Ајн-Терма и Дараја.

Северно од Дамаска владине снаге нападају базу побуњеника у граду Ранкусу.

Источно од Алепа – сиријска армија напада позиције друге Ал Каидине групације Исламски Емират Ирака и Леванта, која је пре четири месеца заузела електричну централу удаљену 45 километара од сиријске „северне престонице”.

Циљ ове операције је преузимање контроле над електричном централом од које зависи снабдевање Алепа струјом.

Сиријски војни извори вечерас су објавили да је у граду Зара код Хомса (165 километара северно од Дамаска) разбијена велика група плаћеника међу којима је било доста Саудијаца, Тунижана и Либанаца.

Вечерас су светске агенције из Сирије такође јавиле да ће државну понуду побуњеницима – да положе оружје у замену за амнестију – искористити још три велика насеља: Кфар-Батна, Џисрејн и Сакба.

Извор: Факти

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *