Вијести, Свијет

Сиријска армија коначно потпуно опколила одреде Ал Каиде у источном Алепу

КОНТРОЛИШЕ НАД ИНДУСТРИЈСКУ ЗОНУ ЛАРАМУН И ЛИНИЈУ ЛАРАМУН-КАСТЕЛО-ЏАНДУЛ

        СИРИЈСКА регуларна армија затворила је коначно обруч око источног дела Алепа који држе Ал Каида (Џебхат ан-Нусра) и 20 са њом повезаних исламистичких и терористичких група.

        Како је објавило онлајн издање листа Al-Watan, то се догодило након што су владине снаге избациле одреде Ал каиде из индустријске зоне Ларамуна на северу Алепа“.

        Ларамун је „индустријско срце Алепа“. У њему се налазе највеће и најважније фабрике Сирије, а терористи су га контролисали током протекле безмало четири године.

        Сиријска армија – како преноси руска државна агенција ТАСС – већ надире према Бани Заједу – делу Алепа у којем се налазе главне ватрене тачке и положаји нусроваца и њихових савезника.

        Кружни пут повезује Ларамун са предграђем Кастело и саобраћајном петљом Џандул. Преко њих су терористи добијали оружје, храну, муницију и појачања од „својих“, углавном са територије Турске.

Сиријска армија коначно потпуно опколила одреде Ал Каиде у источном Алепу

Сиријска армија коначно потпуно опколила одреде Ал Каиде у источном Алепу

Портпарол оружаних снага Сирије саопштио је да владине снаге „приводе крају успостављање оперативне контроле над линијом Ларамун-Кастело-Џандул“ и нагласио: „То значи да су банде које држе источни део града сада потпуно опкољене“.

Претходно је сиријска армија поставила топове на вис Себха који доминира над ауто-магистралом Алеп-Азаз (град на граници са Турском).

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *