Вијести, Култура, Свијет

Сарадња Београда и Јерусалима – Хебрејски преко скајпа

 

Сарадња Београда и Јерусалима -Научите хебрејски преко скајпа
Јерусалим Стари Град-Београд Стари Град

Центар за хебрејски језик и књжевност из Београда, који се налази у београдском Старом Граду, потписао је меморандум о сарадњи са Полис Институтом, смештеним у Старом Граду Јерусалима.

 
Преко Центра за хебрејски језик и књижевност од сада постоји могућност за изучавање библијског хебрејског језика у Београду. Београдски центар за хебрејски језик и књижевност имплементираће наставни план и програм Полис Института у састав свог наставног плана, што ће полазницима школе библијских језика у Београду омогућити најсавременији и најбржи начин за савладавање ових језика. Специфичност програма рада Полис института је то што, нарочито на почетку учења, библијски језици се уче као живи говорни језици, дакле не класично као што је то случај у другим сличним научним установама. .

 

MtOliviers.jpg

Полис Институт у Јерусалиму

 

http://www.polisjerusalem.org/

 

Полис институт постоји дуги низ година у Јерусалиму, окупља врхунски научно стручни кадар и представља већ значајно име у свету библијске лингвистике. Поред библијског хебрејског језика, на Полис институту изучавају се и старогрчки, латински, арамејски, арапски и други језици од значаја за Свето Писмо. Полис Институт спроводи и мастер студије библијских језика.
Центар за хебрејски језик и књижевност, ради и на имплементацији мастер програма, као и припремама за рад по методама Полис института, те ће ускоро заинтересовани са српског говорног подручја моћи студирати на Полис Институту преко београдског Центра за хебрејски језик.
Први корак у овој сарадњи је ШКОЛА БИБЛИЈСКОГ ХЕБРЕЈСКОГ ЈЕЗИКА ПУТЕМ СКАЈПА И УЖИВО У БЕОГРАДУ, која почиње у недељу 04. 08. 2013. у 18х
Упис траје до 01. 08. 2013.
Упис и информације могу се добити на мејл hebrejski@gmail.com

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *