Вијести, Свијет

Санкције Запада не смањују извоз руског оружја високе прецизности

СВИ ПОТПИСАНИ УГОВОРИ НА СНАЗИ – ТРЖИШТА У ДЕСЕТИНАМА ЗЕМАЉА

         СВИ уговори Русије са страним партнерима о продаји високопрецизног оружја остају на снази, изјавио је генерални директор холдинга „Високопрецизни системи” Александар Денисов.

         Холдинг „Високопрецизни системи” производи широк спектар оружја: од револвера Стечкина и ракетно-топовско-зенитних система „Панцир” до средстава аутоматизованог управљања и справа за тренинг посада тенкова Т-90.

         Производи холдинга траже се у десетинама земаља света, конкретно, земљама Латинске Америке, Азије, Блиског истока и Заједнице Независних Држава.

         „Апсолутна већина наших страних партнера није подржала напоре САД и Европе на повећању напетости у међудржавним односима с Русијом. Сви наши уговори остају на снази” — казао је Денисов.

         Он је додао да су догађаји у Украјини мало отежали рад предузећа, као и домаће војне индустрије у целини.

         Међутим, захваљујући замени увозних компоненти, одређеног преформатирања кооперације добављача компоненти, ми стабилизујемо ситуацију. Санкције неће дати онај ефекат на који су рачунали њихови идеолози. Рекао бих да ће ефекат пре бити обрнут”  — истакао је Денисов.

Александар Денисов

Александар Денисов

САД и ЕУ су увеле санкције против Русије због ситуације на Криму, чији грађани су се на референдуму изјаснили за улазак у састав Русије.

Вашингтон и Брисел су увели спискове лица којима је забрањен улазак на њихову територију и замрзнули имовину и рачуне тих лица.

Осим тога, земље G7 запретиле су Русији санкцијама против више сектора привреде у случају ескалирања ситуације у Украјини.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *