Вијести, Свијет

С. Кореја: Погубљено 80 људи због гледања забрањених емисија

361018_skoreja2-beta-ap_f

Пјонгјанг – Још једна невероватна прича из Северне Кореје. Наводно, пред 10.000 људи окупљених на стадиону у граду Вонсану, стрељано је осморо људи. Разлог егзекуције је што су гледали кријумчарене јужнокорејске ТВ емисије.

Северна Кореја је, наводно, почетком месеца јавно погубила осамдесетак људи, објавио је јужнокорејски лист Џонг Анг Илбо. Лист се позвао на неименовани извор, али је најмање једна севернокорејска дезертерска група потврдила да је пре неколико месеци чула гласине о плановима за јавна погубљења, што даје на тежини најновијим извештајима из те земље.

Извор на који се позвао Џонг Анг Илбо, који је наводно упознат са унутрашњополитичким питањима Северне Кореје и недавно се вратио из те државе, навео је да су јавна погубљења извршена 3. новембра у седам севернокорејских градова.

Према наводима тог извора, који се позвао на извештај једног очевица, власти су у граду Вонсану на истоку Северне Кореје окупили 10.000 људи на стадиону како би гледали стрељање осморо људи. Већина њих је била оптужена за гледање илегалних јужнокорејских телевизијских драма, али неки за проституцију.

Гледање недозвољених страних филмова или ТВ емисија, посебно оних са капиталистичког Запада, сматра се тешким преступом у Северној Кореји.

ibtimes.co.uk

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *