Вијести, Свијет

Руски војни авиони током 2014. летели 300 пута уз границе НАТО, а натовски 3.000 пута уз руске

АЛИЈАНСА И СЕДАМ ПУТА ПОВЕЋАЛА БРОЈ ИЗВИЂАЧКИХ ЛЕТОВА ИЗНАД БАЛТИЧКОГ МОРА У БЛИЗИНИ ГРАНИЦА РФ

  • ПЕНТАГОН: Актуелни напори европске команде САД у оквирима операције „Атлантска одлучност” демонстрација су наше привржености колективној безбедности унутар НАТО, дугорочном миру и стабилности у региону

ВОЈНА авијација САД и НАТО седам пута је повећала број извиђачких летова изнад Балтичког мора у близини граница Русије – изјавио је шеф Националног центра за управљање одбраном Русије генерал-потпуковник Михаил Мизинцев.

Додао је да се удвостручио и број летова тактичке авијације НАТО  и да је достигао 3.000 током ове године.

Истовремено је нагласио да је то присилило Русију да појача присуство своје војне авијације у близини граница НАТО.

„Млазни ловци и други војни авиони Русије извели су преко 300 летова поред државних граница различитих земаља током ове године. То је био наш одговор на летове авијације НАТО» – подвукао је Мизинцев.

Он је указао да је до „наглог повећавања активности у ваздуху” дошло без било какве претходне размене информација.

На оцене Мизинцева је вечерас одреаговао Пентагон. Признао је да се војно присуство САД у региону заиста повећало, али је нагласио да да се САД и НАТО „труде да делују транспарентно”.

Још је подвукао: „Актуелни напори европске команде САД у оквирима операције „Атлантска одлучност” демонстрација су наше привржености колективној безбедности унутар НАТО, дугорочном миру и стабилности у региону. Конкретно: у светлу руске интервенције у Украјини”.

Руски војни авиони током 2014. летели 300 пута уз границе НАТО, а натовски 3.000 пута уз руске

Исти неименовани представник америчког војног врха још је придодао: „И даље позивамо Русију да престане да дестабилизује исток Украјине, да одустане од окупације и анексије Крима и да поштује споразуме из Минска”.

Извор: Факти.рс

Вијести о: Шта је маркетинг? Лаж и паралаж? Сви на Западу мисле да руски војни авиони ометају цивилну авијацију. Недавни наводни блиски сусрет данског путничког авиона и руског војног на растојању од чак 70 км… Као да то исто не ради војна авијација НАТО пакта…

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *