Вијести, Свијет

Руски “терминатори” на Криму

Руски “терминатори” на Криму обманули америчку тајну службу!

Учесници водећих западних војних форума који прате дешавања у руском одбрамбеном сектору, задивљени су нивоом обуке и квалитетом оружја руских војника који у овом тренутку извршавају задатке на Криму.

На пример, на највећем светском форуму милитарyпхотос.нет, који редовно поставља слике и видео материјале, учесници примећују: руски војник је сада опремљен ништа лошије од западног.

Руски “терминатори” на Криму обманули америчку тајну службу!

Руски “терминатори” на Криму обманули америчку тајну службу!

Они су импресионирани чињеницом да су војници “винтажних” АКСМ опремљени верзијом калашњикова са оптичком опремом, а такође и термовизијском техником.

Савремени панцири, лаки шлемови, штитници за колена – све је то у контрасту чак и са оним што се догађало у “рату из 2008” (1). Многе руске јединице тада су споља више личиле на герилце него на редовне формације.

То је истина, као и да има оних који су тиме разочарани. Јер је раније сваки руски војник изгледао врло индивидуално: цивилне цокуле, прслуци, цивилне наочаре за сунце, свакојаке мараме. Сад већ изгледају као хорда терминатора.

Многи су такође изненађени оперативношћу са којом се руска војска обрела на полуострву и тиме што је то пропустила да раније уочи свемогућа америчка обавештајна служба. Није ни чудо: јер праћења интимне преписке сопствених грађана одузима исувише много времена. Осим тога, то је вероватно много забавније од праћења кретања руских трупа.

“Изненађен сам недостататком руских тенкова на фотографијама. Очигледно је разлог што су Руси пребачени авионима” – примећује један од учесника форума.

Многи људи су задивљени односом локалног становништва према војницима: становници Крима према војницима показују родбинска осећања, обасипају их цвећем. Изгледа као да свако жели да се за успомену фотографише са руским војником.

Такође се истиче да се у односу на украјинску армију, руски војници понашају веома коректно, као и на руском интернету и западни форумчани такође примећују “љубазне људе” којима означавају борце специјалних јединица. Не чуди што украјински војници тако лако прелазе на руску страну, не желећи да примењују оружје.

Амерички миротворци и руски окупатори?

Амерички миротворци и руски окупатори?

Карактеристичан је и ниво опремљености украјинске армије, посматрачи примећују да војници изгледају тако као да су дошли из 80-их или у најмању руку као руска војска на почетку првог рата у Чеченији.

Извор: руске и српске агенције

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *