Свијет

Русија од 1. децембра забрањује увоз меса, млека, воћа и поврћа и одеће из Турске

РУСИЈА ЈЕ ЗА ПРВИХ ДЕВЕТ МЕСЕЦИ ОВЕ ГОДИНЕ ИЗ ТУРСКЕ УВЕЗЛА САМО ПАРАДАЈЗА ЗА 281 МИЛИОН $

  • Русија ће забранити увоз из Турске охлађеног и замрзнутог говеђег и живинског меса, као и месних прерађевина. Под санкцијама се може наћи и увоз воћа и поврћа и плодова мора, млеко и млечни производи, млечни производи без лактозе, затим риба, ораси, бадеми, лешници, пистаћи…       
  • Од 2012. до септембра 2015. године – Русија је у Турску извезла енергената и робе за $92,9 милијарди, а увезла за $23,9 милијарди.  Само за воће и поврће је платила $5 милијарди, а за одећу $1,9 милијарди
  • Ништа мањи удар за Турску неће бити ни стопирање доласка руских туриста којих је у тој земљи годишње боравило око 4,5 милиона. Туристи из Русије у Турској су годишње остављали око $10 милијарди

         РУСКА влада може наредних дана забранити увоз из Турске охлађеног и замрзнутог говеђег и живинског  меса, као и месних прерађевина.

         Ово је вечерас објавио утицајни руски дневни лист Известија. Истовремено је – позивајући се на изворе блиске влади Дмитрија Медведева открио да се под санкцијама може наћи и увоз воћа и поврћа и плодова мора из Турске.

         Известија тврди да се под забраном могу наћи усољено, сушено и димљено месо, млеко и млечни производи . А такође: млечни производи без лактозе, затим риба, ораси, бадеми, лешници, пистаћи…

         Исти лист тврди да ће потпуни списак онога што ће се наћи на удару економских санкција против Турске бити објављено до 1. децембра.

         Према подацима руске царине, Русија је за првих девет месеци ове године у Турску извезла робе и услуга за 15 милијарди, а увезла за три милијарде долара.

         Русија од Турске је досад највише куповала поморанџе (током ове године – за $29 милиона), мандарине ($43 милиона), лимун ($48,3 милиона) и грајпфрут ($15 милиона).

         Истовремено је из Турске увезла грожђа $69 милиона, вишања и трешања за $26,6 милиона и јагода за $22,7 милиона.

         За девет месеци 2015. Русија је из Турске увезла парадајза за $281 милион, а краставаца за $16,2 милиона.

         Поред воћа и поврћа, значајну ставку у Турском извозу у Русију чини и одећа (за првих девет месеци – $290 милиона).

         Од 2012. до септембра 2015. године – Русија у Турску извезла енергената и робе за $92,9 милијарди, а увезла за $23,9 милијарди.  Само за воће и поврће је платила $5 милијарди, а за одећу $1,9 милијарди.

Русија од 1. децембра забрањује увоз меса, млека, воћа и поврћа и одеће из Турске

Русија од 1. децембра забрањује увоз меса, млека, воћа и поврћа и одеће из Турске

Ништа мањи удар за Турску неће бити ни стопирање доласка руских туриста којих је у тој земљи годишње боравило око 4,5 милиона.

Туристи из Русије у Турској су годишње остављали око $10 милијарди.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара