Вијести, Свијет

Русија додатно појачава војне формације на свим стратешким правцима

МИНИСТАР ОДБРАНЕ РФ ОБЈАВИО ДА МОСКВА НЕЋЕ ДОЗВОЛИТИ ДА ИКО ИМА ВОЈНУ НАДМОЋ

  • „Одлуку о повећавању бојевог потенцијала Оружаних снага је донело државно руководство због војно-политичке ситуације која се формира око Руске Федерације“ – открио је Сергеј Шојгу

        МИНИСТАР одбране Русије – генерал армије Сергеј Шојгу – објавио је очекивано: да ће Москва додатно појачати своје војне формације на свим „стратешким правцима“.

        Шојгу је истовремено открио да ће због тога бити коригован „план деловања Министарства одбране РФ  у 2015-ој години“.

         „Одлуку о повећавању бојевог потенцијала Оружаних снага је донело државно руководство због војно-политичке ситуације која се формира око Руске Федерације“ – нагласио је Шојгу.

        Према његовим речима, истом одлуком су изнова прецизирани показатељи опремљености Оружаних снага РФ најмодернијим наоружањем и војном техником и коригован ток градње војних гарнизона, стамбених објеката за официре и војнике и других објеката војне намене“.

        Да би се ово боље разумело, треба имати у виду да је Шојгу већ саопштио да Русија својим стратешким задатком сматра да не допусти да било ко има војну надмоћ над њом.

        При том је подвукао: да ће државни програм наоружавања – упркос санкцијама – бити стопроцентно реализован. А тај програм је предвидео: да ће сви видови руских Оружаних снага дотад  располагати са 70-100 најсавременијег оружја и ратне технике.

Сергеј Шојгу

Сергеј Шојгу

Одмах после Шојгуа, огласио се начелник руског Генералштаба, Валериј Герасимов, који је нагласио да парирање актуелним изазовима и претњама националној безбедности Русије захтева тесну координацију дејстава и потеза власти не само у војној сфери. Зато, подвукао је, што западн земље користе нове форме конфронтације које су у себи сјединиле војна и невојна средства.

Герасимов је указао да ће све ово бити узето у обзир приликом разраде плана одбране земље за период 2016-2020.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *