Вијести, Свијет

Русија: Читава ЕУ крши људска права

Москва– У годишњем извештају о стању људских права у ЕУ, министарство спољних послова Русије навело да их многе чланице 28-члане уније редовно крше.
moskva1 Русија: Читава ЕУ крши људска права
У извештају објављеном у среду се каже да постојеће законодавство ЕУ нема ефикасне механизме да спречи кршења основних људских права, пренеле су Риа Новости.

Министарство је као примере флагрантног кршења људских права у ЕУ навело проблеме људи који нису држављани у Естонији и Летонији, дискриминацију мањина у Финској које говоре руски, као и јачање националистичких осећања у Пољској.

У извештају се наводи и да су власти у Британији кршиле људска права прислушкујући разговоре својих грађана и страних делегација, подсећајући на документа које је обелоданио одбегли амерички обавештајац Едвард Сноуден.

Министарство је критиковало и лицемерну политику о уласку у земље ЕУ која крши право на слободу кретања, цитирајући извештај комесара за људска права Савета Европе Нилса Муизниекса.

„Европска унија је створила вештачке препреке за улазак на њену територију, које крше лична права на слободу кретања и имају посебно негативне последице по Роме и тражиоце азила“, наведено је у извештају.

Извор Танјуг

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *