Вијести, Свијет

Русија ће прву годишњицу присаједињења Крима прослављати – целу недељу

СВЕЧАНЕ СЕДНИЦЕ, КОСТИМИРАНЕ ШЕТЊЕ, ПЛОТУНИ И ВАТРОМЕТИ

  • У Државном совјету Крима ће 16. марта бити одржана прва додела државних признања ове републике, а на централном тргу у Симферопољу – велики концерт са ватрометом
  • У Москви ће „Млада гарда Јединствене Русије“ и Федерација уличних возача аутомобила одржати вожњу под називом „Крим се вратио у своју матичну луку“

        ПРВА годишњица од дана присаједињења Крима Русији славиће се у целој земљи.

        Председник Државне Думе Русије Сергеј Наришкин ће 16. марта одржати седницу председништва Савета законодаваца, на којој ће депутати, сенатори и представници руских федералних јединица размотрити проблеме везане за интеграцију Крима.

        Истог дана „Млада гарда Јединствене Русије“ и Федерација уличних возача аутомобила одржаће у Москви вожњу под називом „Крим се вратио у своју матичну луку“.

        Очекује се да ће у њој учествовати неколико стотина аутомобила.

        А 18. марта, на дан потписивања међудржавног споразума о примању Крима и Севастопоља у састав Русије, у главним градовима федералних јединица биће подигнуте заставе Крима и Севастопоља у оквиру акције „Поновно уједињење“.

        На тргу Васиљевски спуск у Москви и на централним трговима других градова Русије поподне ће бити одржани митинзи-концерти.

        И на Криму ће се славити недељу дана, изјавио је први заменик председника Државног совјета (скупштине) те републике Константин Бахарјев.

        Дана 14. марта у Симферопољу ће бити одржана костимирана шетња, у наредним данима ће бити одржани округли столови и презентација тематског фото албума.

        У Државном совјету Крима ће 16. марта бити одржана прва додела државних признања ове републике, а на централном тргу у Симферопољу – велики концерт са ватрометом.

        По речима Бахарјева, на тим свечаностима се очекује присуство гостију из Москве.

        У последњих неколико недеља посланици Крима и Севастопоља су прогласили 18. март нерадним даном у својим федералним јединицама.

        Кримски парламентарци су доставили Државној Думи Русије предлог да се дан присаједињења Крима и Севастопоља Русији прогласи за државни празник.

Русија ће прву годишњицу присаједињења Крима прослављати - целу недељу

Русија ће прву годишњицу присаједињења Крима прослављати – целу недељу

Огромна већина Кримљана и даље подржава присаједињење Русији.

Према резултатима анкете коју је Руски центар за проучавање јавног мњења (ВЦИОМ) урадио за информативну агенцију „Криминформ“ од 9. до 18. фебруара, када би референдум био одржан током спровођења анкете, за присаједињење Русији гласало би 90 одсто становника Крима.

Извор: Факти.рс


Више од 90 одсто становника Крима поново би гласало за припајање Русији

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *