Вијести, Свијет

РУДЕНКО: Прерано за припајање Доњецке Републике Русији

ПРИМАРНИ ЦИЉЕВИ – УКЛАЊАЊЕ УКРАЈИНСКЕ ОКУПАЦИЈЕ И „ОСЛОБАЂАЊЕ ЈУГОИСТОКА“

  • Није нам превише важно признање „међународне заједнице” која је постала марионета Сједињених Држава. Ми ћемо се трудити да нас признају истински независне државе” – изјавио је копредседник привремене владе ДНР Мирослав Руденко

КОПРЕДСЕДНИК привремене владе Доњецке народне републике Мирослав Руденко изјавио је да је прерано за разговоре о присаједињењу ДНР Руској Федерацији.

Нагласио је да је сада њен примарни задатак – ослобађање југоистока Украјине од „нацистичке окупације”.

„Питање приступања РФ – додао је Руденко – напросто није актуелно. Прво морамо обезбедити легитимизацију власти Доњецке народне републике. Наравно, обраћаћемо се Русији ради признања легитимности и резултата нашег референдума, али је циљ наше борбе – елиминација окупације југоистока.”

Он је нагласио да Доњецкој републици није потребно никакво признање „међународне заједнице”.

„Као државе постоје Јужна Осетија и Абхазија, које је признало по шест земаља. А постоји држава Косово које је признало 100 земаља. То је обезбедио ангажман САД. Та земља диктира целом свету – кога признати, а кога не. Признаје се оно што је по вољи САД. Нама зато и није превише важно признање „међународне заједнице” која је постала марионета Сједињених Држава. Ми ћемо се трудити да нас признају истински независне државе” – подвукао је Руденко.

ПРИМАРНИ ЦИЉЕВИ - УКЛАЊАЊЕ УКРАЈИНСКЕ ОКУПАЦИЈЕ

ПРИМАРНИ ЦИЉЕВИ – УКЛАЊАЊЕ УКРАЈИНСКЕ ОКУПАЦИЈЕ

Он је истакао да би волео да развод од Украјине буде цивилизован, али је сада, како је додао, нецивилизован, а то мора да буде заустављено.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *