Вијести, Свијет

Росњефт преузима нафтно одељење Mорган Стенлиjа?

116614

MOСKВA – Руска нафтна компаниjа Росњефт преговара о преузимању одељења за трговање нафтом глобалне банке Mорган Стенли, jавља Роjтерс позиваjући на изворе у сектору.

Mорган Стенли већ више од годину дана покушава да прода или одвоjи своjе одељење за куповину и продаjу сировина, због повећање контроле над активностима банке и строжих захтева за капиталом.

У структури Росњефта постоjе две трговинске компаниjе – Росњефт треjдинг и TНK треjдинг интернешенел.

Kако jе раниjе саопштено, Росњефт jе регистровао зависну фирму Росњефт треjдинг у Женевском кантону у Шваjцарскоj у jануару 2011. годне. Mеђутим, како шваjцарска фирма-кћерка ниjе учествовала у активним трговинским операциjама компаниjе, Росњефт jе решио да задржи TНK треjдинг интернешенел – трговинско одељење компаниjе TНK-БП, такође регистровано у Шваjцарскоj.

Росњефт планира да развиjа трговинске операциjе после куповине 20-процентног пакета акциjа италиjанске компаниjе Сарас С.п.A.

На сусрету с инвеститорима пролетос у Лондону, шеф Росњефта Игор Сечин jе рекао да jе основни циљ сарадње с италиjанском компаниjом не само испорука нафте на прераду у рафинериjу Сарас на Сардиниjи, него и трговинске операциjе за испоруку нафних производа са коришћењем могућности Сараса.

Сечин jе додао да Росњефт има добре могућности за дистрибуциjу нафтних производа у Tурску, коjе може да користи и за испоруку нафтних производа из рафинериjе на Сардиниjи.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *