Вијести, Свијет

Ројтерс: Кина већ има ракете којима може гађати све 23 америчке базе у Јапану

ПЕКИНГ ПРАВИ АРМИЈУ КОЈА ЋЕ ОНЕМОГУЋИТИ АМЕРИЧКО МЕШАЊЕ У РЕГИОНАЛНЕ СПОРОВЕ

  • Постаје очевидно  да се са две стране Тихог океана налазе две велике силе: „Америчка ратна морнарица је досад била довољно моћна да Кинезе држи на узди. Сада када се кинеска армија модернизује, то више неће моћи”

         КИНА повећава моћ своје армије да би одвратила Сједињене Државе од војног мешања у регионалне проблеме – оценила је агенција Ројтерс.

         Указавши да се Народно-ослободилачка армија Кине убрзано модернизује захваљујући све већем буџету и ослонцу на развој војне техника, британска агенција је нагласила:

         „Кинеске власти желе да створе армију такве снаге да се САД морају држати даље од регионалних спорова”.

         Пекинг у интевизирању америчке војне сарадње са Вијетнамом и Камбоџом, а такође у недавно закљученом споразуму са Филипинима о поморским базама, види покушај Вашингтона да задржи утицај у региону и неспремност да своје „законито место” уступи Кини- истиче Ројтерс.

         Кина има намеру да Американцима покаже да је у стању да реализује своје регионалне амбиције и да не дозволи САД да се мешају у спорове који са Америком немају директну везу. Ради тога – тврди Ројтерс – Кина повећава ударну моћ своје армије. Са намером да њене крстареће и балистичке ракете могу тући све три америчке војне базе у Јапану – од острва Хоншу до Окинаве.

         Британска агенција подвлачи да Кина већ ради на производњи балистичких ракета које ће бити претња америчким војним бродовима.

Ројтерс: Кина већ има ракете којима  може гађати све 23 америчке базе у Јапану

Ројтерс: Кина већ има ракете којима може гађати све 23 америчке базе у Јапану

Постаје очевидно – закључује Ројтерс – да се са две стране Тихог океана налазе две велике силе:

„Америчка ратна морнарица је досад била довољно моћна да Кинезе држи на узди. Сада када се кинеска армија модернизује, то више неће моћи”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *