Вијести, Свијет

РОГОЗИН: Русија ће до 2020. имати потпуно нови стратешки нуклеарни арсенал

КОПНЕНЕ СНАГЕ И РУСКА РАТНА ФЛОТА ИМАЋЕ 30 ОДСТО „УЛТРАМОДЕРНОГ ОРУЖЈА“ ДО 2015., А 70 ОДСТО ДО 2020.

  • Русија ствара компактну армију која се по потреби може да се пребаци на било које место где постоји опасност – саопштио потпредседник Владе РФ Дмитриј Рогозин
  • Открио да је трећина носача хеликоптера „Мистрал“ склопљена у Русији и да због тога француско тактизирање (због притиска Американаца) – испоручићемо их, нећемо их испоручити – није ни коректна ни довољно пристојна

        РУСИЈА ће до 2020. године обновити наоружање стратешких нуклеарних снага не 70 одсто, како се тренутно претпоставља, већ свих 100 одсто, изјавио је вице-премијер Русије Дмитриј Рогозин.

         „Формирање техничке базе стратешких нуклеарних снага одвија се брже него што је планирано, и, како ствари тренутно стоје, обновићемо не 70, већ свих 100 одсто стратешких нуклеарних снага“ – изјавио је Рогозин у програму телевизије „Русија 24“.

        Руски вице-премијер је саопштио да би армија и флота Русије требало да пређу на „ултрамодерно“ оружје, и то 30 одсто до 2015. године, а до 2020. године – 70 одсто.

        При том, Русија треба да створи компактну армију, која се по потреби може пребацити на било које место где постоји опасност.

        Одговарајући на питање о испоруци десантних носача хеликоптера из Француске, Рогозин је рекао да би Русија могла и без тог уговора.

         „Могу да кажем своје лично мишљење: ми бисмо могли и без тог уговора, зато што сада имамо могућност склапања таквих бродова“ – истакао је он.

        Потпредседник руске Владе је напоменуо да је прошле године Русија испоручила Индији лаки носач авиона „Викрамадитја“.

         „А десантни брод има много једноставнију конструкцију“ – додао је Рогозин.

        Такође, он сматра да „Мистрали“ не одговарају Русији по климатским захтевима.

         „У сваком случају, они не могу да плове у нашим северним морима“ – прецизирао је Рогозин.

        При том је посебно нагласио да изјаве француске стране да би уговор могао бити раскинут, а бродови испоручени неком другом, нису тачне.

         „Треба имати у виду да француска игра с Американцима „испоручићу вам бродове – нећу вам испоручити“ није баш пристојна – рекао је вице-премијер РФ.

        – Зато што је трећина тог брода склопљена код нас. Делови крме „Мистрала“ склопљени су у Балтичкој фабрици у Санкт Петербургу.

Дмитриј Рогозин

Дмитриј Рогозин

Зато, уколико желе да задрже брод, мораћемо да скинемо крму, да је вратимо назад, и користићемо њене делове за друге бродове“.

Из истог разлога није могуће „то пола брода дати неком другом“.

„Као друго, новац је уплаћен, мораће да га врате са пеналима.

Као треће, Француска не ризикује да изгуби само новац, већ и репутацију поузданог добављача“ – истакао је Дмитриј Рогозин.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *