Вијести, Свијет

РОГОВ: Украјина у Новоросији имала 24.000 погинулих и 14.000 рањених и несталих

ВОЂА „СЛАВЈАНСКЕ ГВАРДИЈЕ” ТВРДИ И ДА УКРАЈИНЦИ СВОЈЕ ЧЕСТО САХРАЊУЈУ У РОВОВИМА ДУЖИНЕ ДО 70 МЕТАРА

         ЈЕДАН од председника Народног фронта Новоросије, вођа „Славјанске гвардије” Владимир Рогов је у интервјуу интернет-порталу Pravda.ru саопштио да су губици украјинских снага премашили 43 хиљада људи. 

         Само убијених има преко 24.000. Рањених, несталих, дезертера и заробљеника – 14 хиљада људи.

         Рогов напомиње, да су ови подаци од 5. септембра. „У Савету безбедности Украјине више се нису спомињали подаци о губицима војске”, – приметио је Рогов. 

         Коментаришући наведене податке, Рогов је приметио да су „дезертери и нестале особе” највероватније војници који су такође мртви. „Украјинска војска данас користи овакав изум: увезено је око десет мобилних крематоријума, који су се обично користили за спаљивање животиња у местима погођеним неком епидемијом, а последњих месеци су у њима спаљивана тела погинулих војника”. 

         Други изум украјинске војске, према речима Рогова, јесте сахрањивање у рововима.

Вођа „Славјанске гвардије” Владимир Рогов

Вођа „Славјанске гвардије” Владимир Рогов

         „Ископа се ров дужине до 70 метара, туда се из камиона избацују тела војника без икакве идентификације. Тек што сам се вратио из Доњецка, ишао сам тамо на линију фронта, код мојих субораца. Видео сам то својим очима и био сам запањен јер су неки простори – у неустралној зони између наших и украјинских линија – једноставно затрпани телима њихових војника. То је језив призор! Морам ово да кажем иако сам човек са одавно формираном стабилном психом”, – додаје Владимир Рогов.   

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *