Вијести, Свијет

Риз Шонфелд: Путин уопште није страшило каквим га предстaвљамо

НИЈЕ НИ НЕСХВАТЉИВ, НИ НЕПРЕДВИДЉИВ, НИ АГРЕСИВАН – ОН ШТИТИ ИНТЕРЕСЕ СВОЈЕ ЗЕМЉЕ

  • РИЗ ШОНФЕЛД: „Може се шеф руске државе и не свиђати свима, али он делује држећи се интереса свог народа. Када су Сједињене Државе, искористивши смену власти у Украјини, одлучиле да коначно разоре савезничке односе између Кијева и Москве, Русија није могла да не подржи онај део украјинског становништва који се оријентише на њу”

         СУОСНИВАЧ америчке телевизије CNN – Риз Шонфелд који је био и први председник компаније – оценио је да Владимир Путин уопште није несхватљив, непредвидљив и агресиван каквим га представља америчка, нарочито републиканска штампа.

         У ауторском тексту написаном за Huffington Post, Шонфелд је подсетио да је Москва у своје време могла ветом спречити увођење санкција Ирану, али је подржава САД упркос својим пријатељским односима са Техераном. Па нагласио:

         „Може се шеф руске државе и не свиђати свима, али он делује држећи се интереса свог народа. Када су Сједињене Државе, искористивши смену власти у Украјини, одлучиле да коначно разоре савезничке односе између Кијева и Москве, Русија није могла да не подржи онај део украјинског становништва који се оријентише на њу”.

         Суоснивач CNNје подсетио и на чињеницу да су се Руси увек критички односили према потезу Никите хрушчова којим је Ктим поклонио Украјини, па подвукао: „Вративши полуострво Русији – Путин је такође штитио интересе своје земље”.

         Шонфелд се није либио ни да напише да НАТО  покушава да забије клин између Русије и земаља Источне Европе. Зато Путин, штитећи своју земљу и настојећи да заштити њене западне границе, чини оно што би чинио сваки други лидер.

Суоснивач америчке телевизије CNN - Риз Шонфелд

Суоснивач америчке телевизије CNN – Риз Шонфелд

„Путин – уверен је Шонфелд – уопште није страшило каквим га ми представљамо. Он штити западне границе своје државе, а то је потпуно разумљиво”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *