Вијести, Свијет

РАЈХЕЛ: Берлин није против доласка Путина у Београд – он није део санкција ЕУ

СПЕЦИЈАЛНИ ИЗАСЛАНИК МЕРКЕЛОВЕ ПОЗВАО ВУЧИЋЕВУ СРБИЈУ ДА СЕ „ПОЛАКО ПРИКЉУЧУЈЕ ПОЗИЦИЈАМА ЕУ“

        СПЕЦИЈАЛНИ изасланик за југоисточну Европу, Турску и ЕФТА у Министарству спољних послова Немачке Ернст Рајхел рекао је вечерас да је очекивање ЕУ да се Србија полако прикључује позицијама Уније.

        „Заједничко очекивање свих земаља ЕУ је да се Србија полако прикључује позицијама ЕУ. Постоје важна и мање важна питања, а питање као што је територијални интегритет Украјине је важно питање овог доба“, указао је он у изјави Танјугу на маргинама Четвртог београдског безбедносног форума.

        Наравно да бисмо желели да подршка територијалном интегритету Украјине, укључујући Крим, буде конкретна и специфична, навео је Рајхел и додао:

        „Прикључење санкцијама било би нам важно, али разумемо да Србија има проблеме с тим“, објаснио је Рајхел указујући да је прикључење позицијама ЕУ један процес и да је разумљиво да он сада није 100 одсто испуњен.

Ернст Рајхел

Ернст Рајхел

На питање који је став Немачке у вези предстојеће посете руског председника Владимира Путина Србији Рајхел је казао да Берлин нема проблеме с тим.

„Путин није део санкција које је ЕУ увела, тако да се не поставља питање српског става. Немамо никакво мишљење о томе. Поштујемо да Србија жели да развије своје односе са Русијом“, закључио је немачки дипломата.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *