Вијести, Свијет

Путин: Западне компаније су спремне да раде са РФ упркос санкцијама

Шеф државе је истакао да комерцијални успех одређује ефикасна међународна корпорација и зато је Русија спремна за ширење сарадње са партнерима.

БОЧАРОВ РУЧЕЈ (СОЧИ). 09. август – РИА Новости. Западне компаније су спремне да раде са РФ упркос санкцијама. Москва то поздравља и спремна је за ширење сарадње,изјавио је председник РФ Владимир Путин.

„Данас комерцијални успех одређује ефикасна међународна корпорација. Бизнис, укључујући велике домаће и стране компаније, то јако добро разуме и упркос потешкоћама због данашње текуће политичке конјуктуре, прагматизам и здрав разум побеђују и то радује“, изјавио је Путин за време видео конференције са повеће нафтне платформе у Карском мору, која почиње са радом у оквиру заједничког пројекта Росњефти и ExxonMobil.

„Ми сматрамо да је то истински одговоран пословни приступ и само он може бити продуктиван. Ми такву позицију безусловно поздрављамо и, са своје стране, смо отворени за ширење сарадње са нашим партнерима“, додао је председник.

Председник РФ Владимир Путин / © Photo: RIA Novosti/Aleksey Nikolskyi

Председник РФ Владимир Путин / © Photo: RIA Novosti/Aleksey Nikolskyi

Русија је од 07. августа на годину дана ограничила увоз низа производа из земаља које су јој увеле санкције: САД. ЕУ, Канада. Аустралија и Норвешка. На списку су следећи производи: говедина, свињетина, воће, живинско месо, сиреви и млечна продукција, ораси и други производи.

Извор: Глас Русије

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *