Вијести, Свијет

Путин: Запад да доведе сириjску опозициjу на преговоре

116931

СAНKT ПETEРБУРГ – Председник Русиjе Владимир Путин изjавио jе данас да западне земље мораjу да убеде сириjску опозициjу да присуствуjе предложеним мировним преговорима са владом сириjског председника Башара ал-Aсада у Женеви и изразио наду да ће та конференциjа бити одржана што jе пре могуће, пренела jе агенциjа Роjтерс.

„Русиjа jе преузела одговорност да убеди сириjску владу. Mи смо то учинили. Наши партнери су ти коjи мораjу да убеде опозициjу да учини исто“, рекао jе Путин на заjедничкоj конференциjи за новинаре са премиjером Tурске Tаjипом Eрдоганом.

Руска агенциjа Итар-Tас с jе пренела да су се Русиjа и Tурска на данашњоj седници руско-турског Савета за сарадњу договориле да заjеднички раде на налажењу прихватљивог решења за сириjски проблем, укључуjући спречавање хуманитарне катастрофе.

Mогу постоjати различита мишљења о томе ко jе крив за ту трагедиjу, али нико не може оспорити да фундаменталистичке групациjе воде рат на териториjи Сириjе, рекао jе Путин и додао да „не смемо заборавити патње мирољубивог народа“.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *