Вијести, Свијет

ПУТИН: Замислите, каква сила – у 2015. ћемо добити 50 нових интерконтиненталних ракета

РУСКА ВОЈНА ДОКТРИНА ОСТАЈЕ ОДБРАМБЕНА, МОСКВА ЋЕ „ДОСЛЕДНО И ЖЕСТОКО” ШТИТИТИ ДРЖАВНЕ ГРАНИЦЕ И ИНТЕРЕСЕ

  • Руски вођа од Министарства одбране затражио «наставак модернизације стратешке авијације”, а у средњорочној перспективи – до 2021. године – и потпуно модернизовање нуклеарних копнених снага”
  • Три зенитна ракетна пука ће 2015. прећи на системе С-400 „Тријумф”. У Подмосковљу су тренутно стационирана четири пука С-400, још три на Балтику, у Находки и Јужном војном округу, а ускоро би пук најновијег руског система, који нема премца свету, требало да се појави на Колском полуострву
  • У 2015. године руске копнене снаге требало би да добију два бригадна ракетна система „Искандер-М, а Ратно ваздухопловство и Морнаричка авијација 126 нових авиона и 88 хеликоптера

         РУСКА војна доктрина остаје одбрамбена, упркос повећању активности НАТО  у Источној Европи – изјавио је председник РФ Владимир Путин, говорећи на проширеном колегијуму Министарства одбране Русије.

         „Наша војна доктрина, међутим, остаје непромењена, она је, као што је познато, одбрамбене природе, али ћемо своју безбедност штитити доследно и жестоко” – изјавио је шеф руске државе.

         Путин је напоменуо да се ситуација око Русије не стишава.

         „Ви знате и за стварање ешалонског система противракетне одбране САД, повећале су се активности НАТО, између осталог, у Европи, пре свега у источној Европи” – истакао је Путин.

         „Русија ће, као и увек, доследно штитити своје интересе и суверенитет, тежиће јачању међународне безбедности, залагаће се за једнаку безбедност за све државе и народе” – рекао је Путин. 

         „У 2015. години стратешке нуклеарне снаге требало би да добију 50 интерконтиненталних балистичких ракета” – додао је шеф руске државе.

         „Можете да замислите каква је то моћна сила” – казао је Путин.

         Руски председник је од приоритетних задатака оружаних снага РФ у блиској будућности навео „развој свих компоненти стратешких нуклеарних снага”.

         „Те снаге су најважнији фактор одржавања глобалне равнотеже јер фактички искључују могућност агресије великих размера против Русије” – нагласио је врховни командант руских Оружаних снага.

         Путин је додао да Русији „предстоји наставак модернизације стратешке авијације, превођење у стање пуне борбене приправности подморница „Владимир Мономах” и „Александар Невски”.

         „У средњорочној перспективи – до 2021. године – потребно је потпуно модернизовати наоружање нуклеарних копнених снага” – казао је Путин.

         Осим тога, по његовим речима, потребно је „модернизовати све авионе-носаче ракета Ту-160 и Ту-95МС, као и произвести стратешки бомбардер нове генерације”.

         Путин је наложио Министарству одбране да му у децембру 2015. поднесе план одбране за 2016-2020. годину.

         „Скрећем вам пажњу на следеће приоритетне задатке. Прво – то је завршетак плана одбране за 2016-2020. годину. Он треба да буде поднет на потписивање кроз годину дана, у децембру 2015. године” – казао је Путин.

         Председник Русије је напоменуо да су ове године „унете измене у закон о одбрани, а припремљене су и измене војне доктрине”.

         „На основу њих, као и на основу плана одбране усвојеног 26. новембра 2014. године, требало би да буду припремљена документа краткорочног, средњорочног и дугорочног планирања” – казао је руски врховни командант.

         Министар одбране Русије Сергеј Шојгу саопштио је планове модернизације за следећу годину. Планирано је да три зенитна ракетна пука у 2015. години пређу на системе С-400 „Тријумф”.

         У Подмосковљу су тренутно стационирана четири пука С-400, још три на Балтику, у Находки и Јужном војном округу. Ускоро би пук најновијег руског система, који нема премца свету, требало да се појави на Колском полуострву.

         Такође, у 2015. године руске копнене снаге требало би да добију два бригадна ракетна система „Искандер-М”, 701. борбено возило  и 1545 вишенамеска возила.

         Ратно ваздухопловство и Морнаричка авијација треба да добију 126 нових авиона и 88 хеликоптера. Шојгу је захтевао да Ратна морнарица Русије добије две вишенаменске подморнице и пет ратних бродова.

 

Владимир Путин: Замислите, каква сила – у  2015. ћемо добити 50 нових интерконтиненталних ракета

Владимир Путин: Замислите, каква сила – у 2015. ћемо добити 50 нових интерконтиненталних ракета

Председник Русије Владимир Путин данас је разматрао руску одбрамбену доктрину с члановима Савета безбедности Русије.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *