Вијести, Свијет

Путин увео забрану увоза агро-сировина и хране из држава које су Русији увеле санкције

ПОТПИСАО УКАЗ „РАДИ ЗАШТИТЕ НАЦИОНАЛНИХ ИНТЕРЕСА РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ“ КОЈИ ЈЕ ОДМАХ СТУПИО НА СНАГУ

  • Централна тачка указа гласи: „У трајању од годину дана, забрањују се потпуно, или се ограничавају, све спољнотрговинске операције усмерене на увоз у Руску Федерацију различитих врста пољопривредне продукције, сировина и хране, из држава које су увеле економске санкције против руских правних и (или) физичких лица, као и из земаља које су се прикључиле одлуци о санкцијама“
  • Забрана ће важити и за пољопривредну продукцију земаља које су се „само“ придружиле санкцијама

  

      РУСКИ лидер Владимир Путин потписао је указ о примени специјалних економских мера срачунатих на то да осигурају безбедност Руске Федерације.

        У саопштењу Кремља, наглашава се да је указ потписан „ради заштите националних интереса Руске Федерације“ и да је одмах ступио на снагу.

        Централна тачка указа гласи: „У трајању од годину дана, забрањују се потпуно, или се ограничавају, све спољнотрговинске операције усмерене на увоз у Руску Федерацију различитих врста пољопривредне продукције, сировина и хране, из држава које су увеле економске санкције против руских правних и (или) физичких лица, као и из земаља које су се прикључиле одлуци о санкцијама“.

        Путин је указом наложио Влади РФ да сачини списак производа који се неће смети увозити из земаља које су увеле санкције Русији.

        Указом је наглашено да се ради о храни, сировинама и пољопривредним производима.

        Председник Русије истовремено је наложио Влади да предузме мере којима би био онемогућен раст цена на пољопривредне и прехрамбене производе.

Владимир Путин

Владимир Путин

Путин није указом одредио рок у којем влада Дмитрија Медведева мора утврдити поменути списак и предузети тражене мере.

Међутим, препоручио је влади да – буде ли потребно – мења рокове важења забране увоза.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *