Вијести, Свијет

ПУТИН: Украјинске кризе не би било да САД и њихови савезници не намећу своју вољу свима

УПОЗОРИО ДА ЋЕ НИСКЕ ЦЕНЕ НАФТЕ ДОВЕСТИ ДО ПОСКУПЉЕЊА КОЈЕ ЋЕ ИЗАЗВАТИ ЕКОНОМСКИ ШОК

         УКРАЈИНСКА криза је последица покушаја САД и њихових савезника – који себе сматрају победницима у хладном рату – да свуда намећу своју вољу – оценио је Владимир Путин.

         У интервјуу утицајном каирском листу Ал-Ахрам, он је подвукао: „Русија није крива за украјинску кризу. Преко програма Источно партнерство  покушавали су да цео низ држава из састава СССР одвоје од Русије и да их ставе пред вештачки избор: са Русијом или са Европом”.

         Руски лидер је подсетио да је НАТО  био обећао да се неће ширити на Исток, а инфраструтура алијансе се све више примиче границама Русије.

         „Кулминација свих негативних тенденција – указао је Путин – постала је украјинска криза. Више пута смо упозоравали САД и њихове савезнике да ће мешање у унутрашње ствари Украјине имати погубне последице. Међутим, нису нас слушали. Напротив, САД и низ држава из ЕУ подржале су државни преврат у Кијеву. Оружаним путем су се власти домогли ултранационалисти који су земљу довели на ивицу распада и започели братоубилачки рат”.

         Кијевска „партија рата” са подршком из иностранства – оценио је Путин – „наставља да гура украјински народ у провалију националне катастрофе”.

Председник РФ Владимир Путин

Председник РФ Владимир Путин

Председник РФ је упозорио да ће ниске цене нафте довести смањеног инвестирања у њену производњу, а то ће последично у једном тренутку довести до дефицита „црног злата” и његовог таквог поскупљења које ће бити „истински економски шок”.

А такви потреси – закључио је – никоме нису потребни.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *