Свијет

Путин: Руске снаге могу да се врате за неколико сати

Русија повлачи већину својих војних снага из Сирије али оне се могу вратити у року од неколико сати уколико буде потребно, изјавио је данас у Москви руски председник Владимир Путин.

МОСКВА – Руски председник Владимир Путин поручио је данас да ће борба против теороризма бити настављена, додајући да је одлука о делимичном повлачењу снага из Сирије договорена са председником Башаром Асадом.

Путин је истакао да је Русија створила услове за мировни процес у Сирији и да ће Москва наставити да надгледа споразум о прекиду непријатељстава.

Русија ће, казао је Путин, оставити у Сирији противваздушни ракетни систем одбране С-400, пренео је Ројтерс.Русија повлачи већину својих војних снага из Сирије али оне се могу вратити у року од неколико сати уколико буде потребно, изјавио је данас у Москви руски председник Владимир Путин.

Руске базе у Сирији су добро заштићене, додао је он а преноси РТ.

Путин је истакао да је повлачење договорено са сиријским председником Башаром ал Асадом али да се борба против теороризма наставља.

Сумирајући резултате петомесечне војне кампање против тероризма у Сирији руски председник је подсетио да је Москва од почетка говорила да ће ова операција имати ограничен рок.

„Створили смо услове за мировни процес. Успоставили смо конструктивну и позитивну сарадњу са САД и другим земљама као и са угледним опозиционим снагама у Сирији које заиста треба да окончају рат и нађу политичко решење. А ви руски војници сте поплочали пут за то“, рекао је он у Кремљу обраћајући се руским војницима који су учествовали у кампањи.

Руски председник Владимир Путин (Фото: президент.рф)

Руски председник Владимир Путин (Фото: президент.рф)

Према његовим речима, Русији је довољно дословно неколико сати да поново ојача своје присуство у региону до мере коју буде налагала ситуација, преноси АфП.

Москва ће, казао је Путин, наставити да надгледа споразум о прекиду непријатељстава и Русија ће оставити у Сирији противваздушни ракетни систем одбране С-400.

Извор: Танјуг

Коментариши чланак

Коментара