Вијести, Свијет

Путин са студентима права

ПУТИН: Русија никад неће имати конфликт са САД, али су наши бродови и ракете где треба.

ОЦЕНИО ДА УСТАВ ЗА РУСИЈУ ИМА ВЕЋИ ЗНАЧАЈ НЕГО ЗА МНОГЕ ДРУГЕ ЗЕМЉЕ.
Путин

Путин

  • Студентима московских правних факултета Владимир Путин рекао: „Полазим од тога да Русија више никада неће имати никакав глобални конфликт, поготово са таквим земљама као што су САД. Напротив, ми са САД  треба да развијамо сарадњу и партнерске односе. Независно од свега, наши бродови су где треба, а и ракете тамо држимо“
  • За грађане Русије – нагласио је – важна је свест да земља почива на стабилним и праведним правним принципима. Одатле се рађа и здраво осећање патриотизма. Зато за нас Устав има огроман не само правни, него и морални значај

РУСИЈА никада неће имати конфликт са Сједињеним Државама – изјавио је Владимир Путин, приликом сусрета са московским студентима правних факултета.

Говорећи о стратешком значају Арктика за Руску Федерацију, Путин је нагласио да тим поводом не жели „кикаква заоштравања“ и наставио: „Полазим од тога да Русија више никада неће имати никакав глобални конфликт, поготово са таквим земљама као што су САД. Напротив, ми са САД  треба да развијамо сарадњу и партнерске односе. Независно од свега, наши бродови су где треба, а и ракете тамо држимо“.

Руски лидер је указао студентима да устав за РФ има већи значај него за друге земље, поред осталог и зато што има „значајну моралну димензију“.

„Наша земља – истакао је Путин – пролази веома сложен процес трансформације и зато је важно што у Уставу РФ за то имамо вредносни темељ. За грађане Русије је важна свест да земља почива на стабилним и праведним правним принципима. Одатле се рађа и здраво осећање патриотизма. Зато за нас Устав има огроман не само правни, него и морални значај“.

Руски лидер је студентима рекао и да држава мора позивати на одговорност све који буду позивали да се од ње отцепи „ова или она територија“.

„Такви позиви не смеју остати некажњени. А стручњаци треба да кажу како да се то чини. Лидер Комунистичке партије РФ, Генадиј Зјуганов, недавно је предложио да се установи кривичка одговорност за свако позивање на сепаратизам. О томе треба озбиљни поразговарати и у парламенту. Противуставно је свако довођење у питање територијалне целовитости Руске Федерације“ – подвукао је Путин.

Један од студената поставио је Путину питање: „С обзиром да сте у своје време рекли да се после Махатме Гандија више нема са киме разговарати, са киме бисте од историјских или данашњих личности волели да поразговарате“?

„Не бих помињао имена јер их је много. Волео бих – кад би могло – да чујем мишљења свих крупних фигура наше историје. Али, пошто смо сада под кровом Универзитета „Ломоносов“, желим да знате да бих са задовољством саслушао шта би о досадашњем развоју Русије и њеној будућности имао да каже Ломоносов“.

Извор: Факти

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *