Вијести, Свијет

ПУТИН: Отворићу рачун у банци којој су САД увеле санкције

Владимир Путин је рекао да ће отворити рачун у банци “Россиyа Банк” после увођења санкције од стране САД против ње, изјавио је руски председник током састанка са високим безбедносним званичницима земље.

Путин је такође пружио уверавања да ће се Русија уздржати од одмазде против санкција САД-у и увођења визног режима са Украјином.

Putin-SAD-paraziti-globalne-ekonomije1

“Разумем да је ово банка средње величине”, рекао је Путин, додајући да он нема рачун у тој банци коју санкционишу САД, али ће га отворити у понедељак.

Путин је такође исмејао недавне санкције које су наметнуте према одређеним руских посланицима, од којих су неки учествовали на састанку, укључујући и председника Думе Сергеја Наришкина.

“Русија мора да избегне ове грађане, јер они “угрожавају земљу”, рекао је председник Путин са иронијом.

У четвртак су САД прошириле своју листу санкција додавањем још 20 имена. Амерички председник Барак Обама је најавио нову извршну наредбу о санкцијама према високим руским званичницима и бизнисменима. Алексеј Громов, први заменик шефа председничке администрације, Сергеј Иванов, Начелник председничке извршне канцеларије и Сергеј Наришкин , председник Државне думе, су међу онима који су наведени. Истакнути привредници Аркадиј и Борис Ротенберг су такође на листи – као и председник Руске железнице Владимир Јакуњин и бизнисмен Генадиј Тимченко, шеф Групе Волга.

Наредба такође омогућава мере против руске енергије, рударства, одбране и инжењерског сектора.

Извор: Итар тасс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *