Вијести, Свијет

Путин одликовао Лаврова Орденом за заслуге за Отаџбину првог степена

ШЕФ РУСКЕ ДРЖАВЕ ОДЛИКОВАО ЈОШ 40 ЗАСЛУЖНИХ ПОЈЕДИНАЦА

  • Уручујући орден министру иностраних послова, Владимир Путин је рекао и ово: „Велике победе остварују они који не само имају таленат, већ теже и да га остваре, који су способни да стварају, који се усуђују, покушавају да остваре оно што на први поглед делује немогуће“

        МИНИСТАРСТВО иностраних послова Руске Федерације ће још активније и креативније радити на обезбеђивању повољних услова за развој Русије, изјавио је шеф тог министарства Сергеј Лавров након што је од председника државе Владимира Путина примио Орден за заслуге за Отаџбину првог степена.

        Говорећи у Кремљу, шеф руске дипломатије је истакао да у додели ордена види „оцену рада целог Министарства на спровођењу спољнополитичког курса Русије, концепције спољне политике и Вашег (Путиновог) указа од 7. маја 2012. године“.

        „Наравно, у томе видим подстрек да још активније, још креативније и доследно наставимо да остварујемо задатке који стоје пред нама везане за обезбеђивање најповољнијих услова за развој земље и раст благостања наших грађана“ – казао је Лавров.

        Путин је уручио у Кремљу државна одликовања више од 40 држављана Русије. Личностима из културе и науке, пољопривреде и индустрије високих технологија, дипломатама, политичарима, представницима верских организација, јавним личностима, спортистима, космонаутима и бизнисменима.

        „Економија, наука, култура, образовање, социјална сфера, друштвени рад – све то заједно чини потенцијал развоја земље, њену способност да одговори на сложене изазове данашњице, да буде конкурентна и успешна, да под једнаким условима учествује у решавању најсложенијих, кључних проблема како регионалне, тако и глобалне политике“ – рекао је Путин на додели.

        По његовим речима, у том раду велику улогу има руска дипломатија, Министарство иностраних послова.

        „Сергеј Викторович Лавров и његове колеге професионално и достојанствено штите интересе земље, доследно и ефикасно спроводе њен спољнополитички курс. Данас се Сергеју Викторовичу додељује Орден за заслуге за Отаџбину првог степена“ – истакао је руски председник.

Путин одликовао Лаврова Орденом за заслуге за Отаџбину првог степена

Путин одликовао Лаврова Орденом за заслуге за Отаџбину првог степена

По његовим речима, „велике победе остварују они који не само имају таленат, већ теже и да га остваре, који су способни да стварају, који се усуђују, покушавају да остваре оно што на први поглед делује немогуће“.

„Научници, инжењери, лекари и педагози, многи од вас су прави пионири у својим областима. Ваша јединствена знања, открића, искуство, ваш свакодневни марљив рад представљају корак напред, корак у будућност, важан и незаменљив допринос јачању и просперитету наше земље“ – нагласио је председник Русије.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *