Свијет

Путин је и у Сирији надмудрио Обаму и показао да је већи играч „покера”

„ОН ОДЛИЧНО ЗНА КАКО ТРЕБА СВЕ ДРЖАТИ У НАПЕТОСТИ”

         ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин повлачењем већег дела авијације из Сирије поново је надмудрио Барака Обаму – оценио је Sunday Times.

         Исти лист наводи да је амерички лидер прогнозирао да ће се Русија “заглибити у сиријском блату”. И подсећа: да је Обама Путинову одлуку о уласку у сиријски конфликт – да би подржао Башара Асада – назвао “непромишљеним поступком”.

         Sunday Times наглашава да је Русија – ако је и била у “сиријском блату” – успела да се из њега извуче и да главни део ваздушне кампање на Блиском Истоку заврши са “малим војним и финансијским губицима”.

         У наставку текста у истом листу се додаје:

         “Бивши пуковник КГБ изгледа да је поново надмудрио Обаму. Можете га не волети, можете га мрзети, али му морате одати признање – рекао нам је један западни дипломата о Путину. Он одлично зна како све треба држати у напетости. Он је добар тактичар и лош стратег. Он троши много времена на доношење одлука, али је у Сирији управо он наметао “дневни ред” и присиљавао остале да на њега обраћају пажњу. Ми у игри с њим стално покушавамо да га достигнемо”.

         Руски вођа – признаје Sunday Times – сада се наслађује пажњом коју изазива јер је она у оштром контрасту са статусом парије који је био стекао после “заузимања Крима” и “учешћа у догађајима на истоку Украјине”.

Путин је и у Сирији надмудрио Обаму и показао да је већи играч „покера”

Путин је и у Сирији надмудрио Обаму и показао да је већи играч „покера”

Британски лист на крају цитира Макса Бута, бившег саветника некадашњег шефа ЦИА генерала Дејвида Петреуса:

“Гледано из угла морала, ово што ради Путин је чудовишно јер он помаже да се одржи крвожедни сиријски режим који је одговоран за убиства стотине хиљада људи и за претварање милиона у избеглице. Али, ако се све гледа из сужене визуре руских интереса – Путин је постигао успех и показао да је на светској арени вештији играч покера него његов колега у Вашингтону”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара