Вијести, Свијет

Путин и Обама дали високу оцену резултатима преговора о Ирану

РАЗМЕНИЛИ И ЧЕСТИТКЕ ПОВОДОМ 40-ГОДИШЊИЦЕ ОРБИТАЛНОГ ЛЕТА СОЈУЗ- АПОЛО

        ПРЕДСЕДНИЦИ Русије и САД Владимир Путин и Барак Обама дали су  у телефонском разговору високу оцену завршеним бечким преговорима о иранском нуклеарном програму, саопштила је прес-служба Кремља.

        Разговор је одржан на иницијативу америчке стране.

        „Истакнуто је да је успех вишегодишњих напора за проналажење политичко-дипломатског решења тог питања постао могућ захваљујући конструктивној сарадњу земаља шесторке, Ирана, као и ЕУ“ – наводи се у саопштењу.

        Обе стране су нагласиле да је свеобухватни договор о иранском нуклеарном програму у интересу целе међународне заједнице, да доприноси јачању режима неширења нуклеарног оружја и смањењу напетости на  Блиском истоку. С тим у вези, наглашена је улога коју руско-амерички дијалог има за безбедност и стабилност у свету.

        „Изражено је узајамно опредељење за наставак заједничког рада у циљу стабилне реализације договореног у Бечу, као и везано за неке друге актуелне међународне теме, укључујући борбу против међународног тероризма“ – наводи се у саопштењу прес-службе шефа руске државе.

Владимир Путин и Барак Обама

Владимир Путин и Барак Обама

Путин и Обама су разменили честитке поводом значајног датума у календару руско-америчких односа – 40 година од орбиталног лета Сојуз-Аполо.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *