Вијести, Свијет

Пушиљин председник парламента Доњецке републике, Стрелков – министар одбране

КИЈЕВСКОЈ ХУНТИ УПУЋЕН УЛТИМАТУМ – ДА ЗА 24Ч ПОВУЧЕ ВОЈСКУ СА СВИХ КОНТРОЛНИХ ПУНКТОВА

         ДОЊЕЦКА народна република све више почиње да личи на праву државу и све се више према Украјини односи као према – суседној држави.

         За председника свог Државног совјета (парламента) данас је изабрала Дениса Пушиљина који је протеклих недеља био један од лидера руског покрета југоистока Украјине и копредседник владе проглашене ДНР.

         За шефа Савета безбедности ДНР и министра одбране изабран је Игор Стрелков који је и досад командовао одредима самоодбране Дпњецке републике.

         Према речима члана президијума ДНР  Мирослава Руденка, Стрелков ће организовати „заштиту становништва Доњецке републике од незаконитих наоружаних формација кијевске власти јер ће том борбом руководити новоформирани Савет безбедности ДНР.

Денис Пушиљин

Денис Пушиљин

„Уколико се не уклоне оклопна возила и контролни пунктови такозване легалне власти, имам довољно снага и средстава, командант ме је данас подржао, све ће то бити уништено и спаљено. Извиђачко-диверзантске групе спремне су за покрет и неке су већ на позицијама“ – казао је Здриљук.

Иначе, устаници из Донбаса упозорили су кијевску хунту да ће за 24 сата прећи у контранапд уколико за то време украјински војници и специјалци не напусте све заузете контролне пунктове, изјавио је заменик команданта народних устаника Донбаса Сергеј Здриљук.

„Само двадесет и четири сата имају да уклоне, сву војску, све снаге“ – додао је он.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *