Вијести, Свијет

Преузета контрола над аеродромима Луганска и Доњецка

ПРЕДСЕДНИК ЈЕДНЕ ОД ОПШТИНА ДОЊЕЦКА, ИВАН ПРИХОДКО, ОБЈАВИО: „АЕРОДРОМ ЈЕ ПАО! ОВО ЈЕ ПРАВИ ПРАЗНИК!”

  • Претходно Новоросија јавила – а агенција ИТАР-ТАСС пренела – да је на аеродрому Доњецка избио велики пожар. Уз напомену: „Засад није јасно шта је са припадницима украјинске казнене експедиције који га држе”

        

ЗАЈЕДНИЧКА информативна агенција ДНР и ЛНР – Новоросија – објавила је ноћас да су њихове армије успеле да овладају аеродромима Доњецка и Луганска.

         Позивајући се на Ивана Приходка, председника Ворошиловске општине главног града ДНР, агенција је саопштила да је аеродром Доњецка „очишћен од украјинских војника”.

         Приходко је још додао: „Аеродром је пао! Ово је прави празник!”

         Три сата раније, Новоросија је јавила – а агенција ИТАР-ТАСС пренела – да је на аеродрому Доњецка избио велики пожар. Уз напомену: „Засад није јасно шта је са припадницима украјинске казнене експедиције који га држе”.

Преузета контрола над аеродромима Луганска и Доњецка

Преузета контрола над аеродромима Луганска и Доњецка

Агенција је убрзо потом, позвавши се на извештача руске телевизије LifeNews, објавила да је преузета контрола и над луганским аеродромом који је због ратних дејстава затворен још од маја.

Претходно је војни врх ЛНР саопштио да су артиљеријом са територије аеродрома били отерани припадници батаљона „Ајдар” и страни плаћеници.

По различитим проценама, на луганском аеродрому је било до 2.000 припадника украјинске националне гарде са свим потребним наоружањем и ратном техником.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *