Вијести, Свијет

Последњих година смо прецењивали независност и ЕУ и великих европских земаља

ПОНОВИО ДА САД ПОМОЋУ САНКЦИЈА ПОКУШАВАЈУ ДА ДЕСТАБИЛИЗУЈУ СИТУАЦИЈУ У РУСИЈИ И СМЕНЕ РЕЖИМ У МОСКВИ

  • Шеф руске дипломатије француској телевизији Франс 24 рекао да ће Русија не само преживети санкције Запада, него и да ће из њих изаћи – јача, и додао да Москва не тражи федерализацију Украјине јер то треба да реше „сами Украјинци“

         ПОСТОЈЕ веома озбиљни разлози да сматрамо да САД помоћу санкција покушавају да дестабилизују ситуацију у Русији и да изазову смену режима у Москви – изјавио је Сергеј Лавров у интервјуу француској телевизији Франс 24.

         Руски министар је овоме одмах додао: „Неки амерички политичари то чак и не скривају“.

         Посебно је нагласио: да ће Русија не само преживети санкције Запада, него и да ће из њих изаћи – јача. У наставку је рекао:

         „Током неколико последњих година, ми смо, на жалост, прецењивали независност Европске уније. Чак и појединих великих европских земаља. То је геополитика. Русија ће, понављам, из санкција изаћи јача“.

        Москва  не предлаже, подвукао је Лавров, ни федерализацију Украјине, нити аутономију за проглашене Доњецку и Луганску Републику.

Сергеј Лавров

Сергеј Лавров

„То нека решавају сами Украјинци. Москва подржава територијалну целовитост Украјине. Другог Крима неће бити. Крим је јединствен случај. То је руска земља. Председник Путин је, после сусрета са Франсоа Оландом 6. децембра, не једном рекао: „Русија подржава територијални интегритет Украјине“.“

Лавров је у истом интервјуу оценио да је Петар Порошенко у овом тренутку „најбоља шанса коју Украјина има“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *